İngiltere Başbakanı açıkladı: Omicron varyantından ilk can kaybı yaşandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Britanya’da koronavirüsün Omicron varyantından ilk can kaybının verildiğini ifade etti.

DÜNYA 13.12.2021, 17:05
İngiltere Başbakanı açıkladı: Omicron varyantından ilk can kaybı yaşandı

Koronavirüsün Güney Afrika’da görülen Omicron mutasyonu bütün dünyada yayılmaya devam ediyor.

Bilim dünyası Omicron varyantının etkileriyle aşılara karşı dayanıklılığını endişe içerisinde takip ederken İngiltere’den ise şaşırtan bir açıklama geldi.

“Bir hasta yaşamını yitirdi”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aşı merkezinde açıklamalar yaptı. Johnson, “Maalesef Omicron hastaneye yatacak düzeyde hasta ediyor ve Omicron tespit edilmiş en azından bir hastanın yaşamını yitirdiğini doğrulayabilirim.” şeklinde konuştu.

6 DSÖ bölgesinin bütününde tespit edildi

DSÖ, 9 Aralık itibarıyla, Omicron’un 63 ülkeyi kapsayan DSÖ bölgesinin bütününde tespit edildiğini ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceğini kaydetmişti.

Omicron varyantı nedir?

Öncelikle Güney Afrika’da görülen ve hızlı bir şekilde yayılan Omicron varyantı bir diğer ismiyle Nu varyantı, DSÖ tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine dahil edilen 5. varyant oldu.

Uzmanlar bu varyantın içerisinde tam 32 farklı mutasyonun belirlendiğini kaydederken bu virüsün korona aşılarına karşı daha da dirençli olabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)