İngiliz muhalif liderden Trump'a: Bu, barış planı değil!

İngiliz muhalefet lideri Jeremy Corbyn, "Trump'ın Orta Doğu planı barış planı değil" dedi.

DÜNYA 29.01.2020, 18:00
İngiliz muhalif liderden Trump'a: Bu, barış planı değil!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu planının "barış planı" olmadığını söyleyen İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, İngiliz hükümetini "gerçek, uluslararası desteğe sahip bir barış planının yanında yer almaya" davet etti.

"Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakıyor"

Corbyn, "Trump’ın Orta Doğu barış planı bir barış planı değil. Filistin toprağını ilhak ediyor, İsrail vatandaşı Filistinlileri naklediyor ve Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakıyor." ifadelerini kullandı.

"Trump’ın planı barış getirmeyecek." diyen Corbyn, planın ne Filistin'de ne de dünyanın başka bir yerinde destek alamadığını ifade etti.

Boris Johnson: "Hiçbir barış planı mükemmel değildir"

Corbyn’e cevap veren Başbakan Boris Johnson ise Trump’ın planının "en azından iki devletli bir çözüm" olduğunu kaydederek, "Hiçbir barış planı mükemmel değildir." yorumunu yaptı.

Johnson ayrıca Corbyn’e, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı planı görüşmeye ikna etmesi çağrısını yaptı.

"Suudi Arabistan’a silah satışını durdurun"

Oturumda hükümetin Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri operasyonlarına verdiği desteği eleştiren Corbyn, İngiliz hükümetini, Suudi Arabistan’a silah satışını durdurmaya çağırdı.

Corbyn, ayrıca "Başbakan bu yıl sonunda G20 Zirvesi için gideceği Riyad’da Suudi yetkililere bu ülkeyle yapılacak bir ticaret anlaşmasının insan hakları siciline, özellikle de kadınlara muameleye bağlı olacağını söyleyecek mi?" sorusunu yöneltti.

Yorumlar (0)