İdlib'den koronavirüse karşı yardım çağrısı!

Beyaz Baretliler, İdlib'de yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleye destek çağrısında bulundu.

DÜNYA 23.03.2020, 12:54
İdlib'den koronavirüse karşı yardım çağrısı!

Beyaz Baretliler olarak bilinen Sivil Savunma ekipleri Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında İdlib kentinde dezenfeksiyon çalışması başlatırken, gönüllüler DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü) yardım talebinde bulundu.  

Beyaz Baretliler (Sivil Savunma ekipleri) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için yoğun nüfusun yaşadığı İdlib şehir merkezinde hijyen seferberliği başlattı.

İdlib şehir merkezindeki en canlı noktalardan saat kulesi kavşağı, 30. cadde, Kusur ile Cela caddelerinde kısıtlı imkânlara rağmen dezenfeksiyon çalışması yürütülüyor.

Beyaz Baretliler gönüllüsü Firas Halife; okul, kreş, cami ve üniversitelerde dezenfeksiyon çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Gelecek hafta dezenfeksiyon çalışmasının Suriye-Türkiye sınır hattındaki çadır kamplarda sürececeğini anlatan Firas Halife, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık sektörü gelişmiş ülkeler, zor şartlarda virüse göğüs germeye çalışırken yoğun bir nüfusun yaşadığı, yüz ölçümü açısından ise küçük İdlib'de, sağlık altyapısının çok kötü olması nedeniyle çok güçlü önlemler almamız gerekiyor."

Beyaz Baretliler gönüllüsü Firas Halife, "Kronavirüs için elimizde tespit kitleri bulunmuyor. DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) kurtarılmış bölgelerde bulunan sivillere yardım ve destek çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İdlib'de son durum

Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinin karşısındaki İdlib şehrinin merkezi ve çevre ilçelerinin nüfusu, 1 milyon 450 bin idi. Beşşar Esed rejimi ve destekçileri İran ile Rusya'nın son dönemdeki saldırıları sebebiyle, hem İdlib genelinden şehir merkezine, hem de merkezden kuzeye doğru göç dalgası oluşmuştu.

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin (İran destekli terör grupları ile Rusya'nın hava saldırıları) 2019 yılının Mayıs ayından bu tarafa gerçekleştirdiği saldırılarda, İdlib kentinin önemli ilçeleri Beşşar Esed rejiminin eline geçerken, 2019 yılının Ocak ayından bu tarafa 2 milyona yakın sivil yerinden edildi ve ateşkesin imzalandığı Soçi mutabakatı tarihi olan 17 Eylül 2018'den bu tarafa gerçekleştirilen saldırılarda yaklaşık 2.000 sivil hayatını kaybetti.

Beşşar Esed rejimi ilk vakayı açıklamıştı

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın dünkü haberine göre, Beşşar Esed rejiminin Sağlık Bakanı Nizar Yazıcı, Suriye'ye yurt dışından dönen bir yolcuda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)