İçinde 1 milyar 650 milyon lira olan Bitcoin cüzdanının şifresini kaybetti!

Bitcoin hesabına ait şifreyi unutan Stefan Thomas isimli Alman yazılımcının, şifresini doğru tahmin edebilmesi için yalnızca iki giriş hakkı kaldı. Talihsiz adam, eğer tahmin haklarını yanlış yönde kullanırsa, 220 milyon dolarını (1 milyar 650 milyon lira) yitirecek.

DÜNYA 13.01.2021, 17:50 14.01.2021, 13:46
İçinde 1 milyar 650 milyon lira olan Bitcoin cüzdanının şifresini kaybetti!

ABD'de bulunan San Francisco'da hayatını sürdüren Alman yazılımcı, 2011 yılında 'Bitcoin Nedir?' isimli bir video hazırlayarak, karşılık olarak tanesi ortalama 4 dolardan (30 lira) 7 bin 2 Bitcoin elde etti. 

Thomas, son bir senede Bitcoin'in yüzde 340 oranında değerlenmesi ve an itibarıyla 1 Bitcoin'in 40 binli sayılara ulaşması ile bir anda milyoner oldu fakat şifresini anımsayamadığı için kazancına erişemiyor. 

Bu hafta ABD medyasına konuşan Thomas, şifresini hatırlamadığını ve gerçekleştirdiği 8 denemenin sonrasında, bilgisayarının hard diskinde bulunan elektronik cüzdanına ulaşabilmek için yalnızca iki şifre hakkı kaldığını kaydetti. 

En sık kullandığı 8 şifre kombinasyonu ile giriş yapan fakat netice alamayan Thomas, "Yatağıma uzanarak düşünürdüm, ardından yeni bir strateji yürüterek bilgisayara giderdim ama hep hüsrana uğrardım." şeklinde konuştu. 

"Bu, başkalarına ders olsun"

Thomas, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada ise, "Hayal kırıklığı yaratan bir hatıra. Bu, başkalarına ders olsun. Herkes yedeklemelerini düzenli aralıkla kontrol etmeli." ifadelerini kullandı. 

Talihsiz adam, son iki hakkında da doğru şifre ile giriş yapamazsa, 1 milyar 650 milyon lira değerindeki kripto parasını yitirecek. 

Kripto paraların yüzde 20'si kayıp

Elde edilen son verilere göre, dünya çapındaki kripto paraların yüzde 20’si kadarı, cüzdanlara erişimin kaybedilmesi nedeni ile kayıp.  

Yorumlar (0)