Hükümete "başkente yürürüz" tehdidi

Kolombiya'da yerliler, geçmişte yapılan anlaşmalara uyulmadığını iddia ederek hükümeti başkent Bogota'ya yürümekle tehdit etti. 

DÜNYA 06.12.2019, 06:36
Hükümete "başkente yürürüz" tehdidi

Kolombiya'da 21 Kasım'dan bu yana ilan edilen 3 genel grev ve sayısız protesto gösterisine destek veren CRIC (Cauca Bölgesel Yerli Konseyi) üyelerinden Herney Flor, W Radio'ya yaptığı açıklamada, hükümetin daha önce kendileriyle varılan anlaşmalara uymadığını iddia ederek,i hükümete "net yanıt vermesi" için 7 Aralık'a kadar süre verdiklerini söyledi. 

CRIC (Cauca Bölgesel Yerli Konseyi) üyelerinden Herney Flor, aksi durumda Kolombiya'nın güneybatısındaki Cauca yönetim bölgesinden 30 bin kişi ile yola çıkarak, başkentteki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'ya yürüyecekleri tehdidinde bulundu..

Kolombiya'da yerlilerin yoğun olarak yaşadığı Cauca'da iki sene önce protesto gösterileri gerçekleşmiş, yerliler bölgedeki Panamericana kara yolunu uzun süre ulaşıma kapatmıştı. 

Toprak yönetimi ve eğitim gibi konularda ortak çalışma masası kurulması konusunda Hükümetle anlaşan yerliler, protestoları bitirmiş ve yolu tekrar araç geçişlerine açmıştı.

Yorumlar (0)