Hong Kong, eylemleri sonlandırmak için "çok çalışacak"!

Hong Kong Baş Sekreteri Cheung, şehirdeki hareketlenmenin yeniden artmasından duyulan rahatsızlıktan mutsuz olduğunu ve eylemlerin sonlanması için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

DÜNYA 17.12.2019, 10:21
Hong Kong, eylemleri sonlandırmak için "çok çalışacak"!

Hong Kong'da geçtiğimiz ay yapılan ve demokrasi yanlılarının benzeri görülmemiş bir zafer kazandığı bölge konseyi seçimleriyle birlikte sakinleşen eylemler yeniden hız kazanıyor. Hong Kong Baş Sekreteri Matthew Cheung, Pazar günü gerçekleşen ve 2 haftadır ilk kez göz yaşartıcı gaz kullanılmasına sebep olan olaylaradan büyük bir memnuniyetsizlik duyduğunu açıkladı.

"Eylemleri sonlandırmak için çok çalışmalıyız"

Baş Sekreter Cheung, eylemleri durdurma çabalarının hâlâ tamamlanmadığını ve eylemleri sonlandırmak için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Cheung bu sırada da şehirdeki memnuniyetsizliğin sebeplerinden biri olan büyük problemlerin de çözülmesi gerektiğini açıkladı. 

Xi, Lam'a desteğini yineledi

Cheung, şehrin başı olan Baş Yönetici Carrie Lam'ın anakara Çin'de Devlet Başkanı Xi Jinping'le görüşmesinden sonra konuştu. Çin Devlet Başkanı Xi, Hong Kong Baş Yöneticisi Lam'a "sarsılmaz desteğini" yineledi ve şehrin içinde bulunduğu "zor zamanların aşılması" için Lam'ın yanında duracağını açıkladı. 

"Çıkmaz henüz sonlanmadı"

Salı günü Hong Kong'a dönen Lam, Çin'in başkenti Pekin'de bulunduğu sürede aynı zamanda Çin Başbakanı Li Keqiang'la da buluşmuştu. Başbakan Li, Hong Kong'un içinde bulunduğu "çıkmazın henüz sonlanmadığını" açıklamıştı. Li, Hong Kong yönetiminin şehre kök salmış büyük problemleri de bir an önce çözmesi gerektiğini söylemişti.

Tutuklama vakası Hong Kong'u karıştırdı

Hong Konglu birinin Hong Kong ve Macau ile anakarada bulunan Zhuhai şehirlerini birbirine bağlayan köprüde anakara güvenlik yetkilileri tutuklanması, Hong Konglularda yeni bir endişenin oluşmasına sebep oldu. Tutuklama hakkında soru sorulan Hong Kong Baş Sekreteri Cheung, yaşanan olayın şehrin yönetiminin kontrolü dışında gerçekleştiğini ve anakara güvenlik yetkililerinin işerine karışamayacaklarını açıkladı.

Çin güvenlik yetkilileri, Macau'ya otobüsle yolculuk yapan 53 yaşındaki kişinin "telefon kaçakçılığı" yaptığını öne sürmüştü.

Yorumlar (0)