Hollanda'da maske takmak artık zorunlu değil

Hollanda, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi çerçevesinde ülkede uygulanan kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

DÜNYA 26.06.2021, 21:01
Hollanda'da maske takmak artık zorunlu değil

Hollanda'da COVID-19 (yeni tip koronavirüs) kısıtlamalarının gevşetilmesi çerçevesinde kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı.

Alınan kararla birlikte evlere alınabilecek misafir ve dışarda bir araya gelme sayısında da sınır ortadan kalktı.

Sosyal mesafenin korunamadığı havaalanı, toplu ulaşım araçları, okul ve uçaklarda ise maske kullanımına devam edilecek. 

Lokanta, kafe ve restoranlar sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi şartıyla koronavirüs salgını öncesi açılış ve kapanış saatlerini uygulayabilecek.

 

Evden çalışma zorunluluğu kısmen kaldırıldı

Evden çalışma zorunluluğu kısmi olarak kaldırıldı. Sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması şartıyla çalışma saatlerinin yarısında ofisler kullanılabilecek.

Eğlence sektörünün normal çalışma saatlerine dönmesine ek olarak sosyal mesafenin korunamadığı gece kulüpleri ve diskotekler negatif test neticesi sunanlara, son 6 ay içerisinde hastalığı geçirenlere veyahut aşısını yaptıranlara açık olacak.

Amatör spor karşılaşmalarına seyirci alınacak

Alkol satışı gerçekleştiren yerlerin kapanış saati sınırlaması son bulurken, amatör spor karşılaşmalarına seyirci alınacak.

Tiyatro, sinema, etkinlik, konferans ve düğün salonları sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla kapasitenin tamamını kullanabilecek. 

Yorumlar (0)