İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yasak ilişki sonrası istifa etti

Hancock, hakkında çıkan iddiaların akabinde istifa ettiğini duyurdu.

DÜNYA 26.06.2021, 21:35 27.06.2021, 15:40
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yasak ilişki sonrası istifa etti

Eşini danışmanı ile aldatırken kaydedilen görüntüleri ortaya çıkan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock istifa etti. 42 yaşındaki Hancock, istifa haberini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile duyurdu.

İngiltere Başbakanlık ofisi de Hancock'un istifa mektubunu İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a sunduğunu bildirdi.

Halktan özür diledi

Hancock istifa mektubunda, "Salgın şartlarında çok fazla fedakarlık yapan insanları düş kırıklığına uğrattığınızda dürüst olmayı bir borç biliriz." sözlerine yer verdi ve fiziki mesafe kurallarını ihlal ettiği için tekrar özür diledi.

Johnson, mektubu almaktan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Hancock'a hizmetleri vesilesi ile kendisiyle gurur duyması gerektiğini dile getirerek, desteği için teşekkürlerini iletti.

Matt Hancock, hükümetin COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı mücadelesinin merkezinde yer alan isimdi. Halka yaptığı her açıklamada sıkı karantina kurallarına uyma çağrısında bulunuyordu.

İngiliz medyasında geniş yer buldu

Geçtiğimiz cuma günü İngiliz medyasında yer alan haberde Hancock'un 43 yaşındaki milyoner lobici Gina Coladangelo ile çekilen güvenlik kamerası görüntülerini paylaşılmıştı.

Söz konusu haberde Hancock, kendisi gibi evli olan 3 çocuk annesi Coladangelo ile görüntülenmişti.

Hancock, salgın kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile büyük bir istifa baskısı altındaydı. Muhalefet partileri, İngiliz siyasetçinin istifa kararını doğru bulduklarını fakat Başbakan Johnson tarafından kovulması gerektiğini dile getirmişti.



Yeni bakan atandı

İstifanın akabinde ülkenin ilk Müslüman İçişleri Bakanı ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid, yeni Sağlık Bakanı olarak atandı.

Yorumlar (0)