Hindistan'da infiale yol açan olay! Öğrenciler, öğretmenleri darp edip ağaca bağladı

Hindistan’da yatılı okulda eğitim gören öğrenciler, düşük not gerekçesiyle 2 öğretmeni ve 1 memuru döverek ağaca bağladı.

DÜNYA 02.09.2022, 09:23 03.09.2022, 09:01
Hindistan'da infiale yol açan olay! Öğrenciler, öğretmenleri darp edip ağaca bağladı

Hindistan’ın Jharkhand eyaletinde yer alan Dumka bölgesindeki yatılı okulda eğitim gören bir grup öğrenci, düşük not gerekçesiyle 2 öğretmene ve 1 memura şiddet uyguladı.

Polisler harekete geçti

Öğretmenler ve memurun ağaca bağlı görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasından sonra polis harekete geçti.

Kimse şikayetçi olmadı

Öte yandan olayla ilgili kimsenin şikayetçi olmadığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gopikandar karakolu amiri Nityanand Bhokta, "Okul yönetimi olayla ilgili bir şikayette bulunmadığı için davaya bir soruşturma açılmadı. Olayın doğrulanmasından sonra okul yetkililerinden şikayette bulunmalarını talep ettim” sözlerini kullanarak, bu şikayetin okula zarar vereceği düşüncesiyle şikayette bulunulmadığı belirtildi.

Eğitime 2 gün ara verildi

Öğretmenler, şikayetle hiçbir çocuğun geleceğini mahvetmek istemediklerini söylerken, olaydan sonra okulda asayiş ve düzeni sağlamak amacıyla 9. ve 10. sınıflarda eğitime 2 gün ara verildiği aktarıldı.

Jharkhand Academic Council'ın açıkladığı Ortaöğretim Eğitimi Merkezi Kurulu (CBSE) 9. sınıf sınav sonuçlarına göre, okuldaki 32 öğrenciden 11'i başarısız olarak değerlendirilen DD notunu aldı.

Öğrenciler, öğretmenin kasıtlı olarak uygulamalı sınavlarda kendilerine düşük notlar verdiğini ve bu sebeple sınavdan başarısız olduklarını öne sürdü.

Yorumlar (0)