"Hiçbir AB üyesi ülke koronayı yenemez"

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB üyesi hiçbir ülkenin tek başına Covid-19 krizinin üstesinden gelemeyeceğini belirterek, koronavirüse karşı iş birliği çağrısı yaptı.

DÜNYA 26.03.2020, 14:12
"Hiçbir AB üyesi ülke koronayı yenemez"

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına ilişkin, "Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülke tek başına bu krizin üstesinden gelemez." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AP (Avrupa Parlamentosu) Genel Kurul oturumunda yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını yavaşlatmak için bireylerin sosyal mesafe (güvenlik mesafesi, sağlık mesafesi) uygulaması gerektiğini hatırlattı.

Pek çok Avrupa Birliği ülkesinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilk adım olarak sınırlarını kapattığını anımsatan Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Sınırı olmayan bir kriz bariyerler koyularak çözülemez." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'da mal ve hizmetlerin serbest dolaşımının önemine vurgu yaparak, "Bazı ülkelerin tek taraflı olarak iç pazarda ürünlerin geçişini engellemeleri anlamsız. Koronavirüsle mücadelede ülkelerin yakın iş birliği yapması gerekli. AB üyesi hiçbir ülke tek başına bu krizin üstesinden gelemez." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ülkelerinin birbirlerine güvenmeleri ve inanmaları gerektiğini kaydeden AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'nın bir dönüm noktasında olduğunu ve koronavirüsün ülkeleri bölmemesi gerektiğini aktardı.

Yorumlar (0)