Hazreti Muhammed’e hakaret etmişti! Eski sözcü Sharma hakkında karar belli oldu

Hindistan’ın Halk Partisi’nin eski sözcülerinden olan Nupur Sharma, Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren paylaşımda bulunmuştu. Eski sözcü Sharma’nın davası görüldü ve hakkında verilen karar açıklandı.

DÜNYA 20.07.2022, 10:20
Hazreti Muhammed’e hakaret etmişti! Eski sözcü Sharma hakkında karar belli oldu

Hazreti Muhammed’e (SAV) ve İslam dinine hakaret etmesi sebebiyle dava edilen Halk Partisi'nin (BJP) eski sözcüsü Nupur Sharma için karar verildi. Yüksek Mahkeme tarafından verilen kararda Sharma tutuksuz olarak yargılanacak.

Tutuksuz yargıladı, koruma kararı verdi

Bunun yanı sıra mahkeme, Sharma'nın görülen davası sonrasında herhangi bir güvensizlik yaratacak eylemin yaşanmaması için koruma kararı verdi.

Eyaletlerden davalar geldi

Sharma tarafından yapılan yazılı başvuruda, Hindistan üzerinde kendisine yönelik oluşturulan bütün davaların bir araya getirilmesi talebi de incelemeye alındı.

Emniyet güçleri tarafından yapılan inceleme sonrasında, 1'i Telangana'da, 1'i Delhi'de, 2'si Batı Bengal'de, 5'i Maharashtra'da olmak üzere eski sözcü Sharma'ya yönelik toplamda 9 işlem gerçekleştirildiği belirlendi. Bir sonraki dava ise Sharma için 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Ne olmuştu?

Hindistan'da bulunan BJP'nin tanınmış isimlerinden, Hazreti Muhammed'e (SAV) ve İslam dinine karşı gelen ifadeler gerginlik oluşturmuştu.

İktidar partisi, yaşanan gerilim sebebiyle eleştirilerin odağı haline gelirken, Hazreti Muhammed'e (SAV) ve İslam dinine karşı hakaret dolu ifadeler içeren sözcükler kullandığı gerekçesiyle Sharma'nın vazifesine son verildiği ifade edilmişti. Sharma’nın yanı sıra Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın da bulunduğu partiden çıkarıldığı aktarılmıştı.

Birçok siyasetçi hakaretten gözaltına alınmıştı

Edinilen bilgilere göre, BJP'nin gençlik kollarından sorumlu olan isimlerinden birisi olan Harshit Srivastava, sosyal medya hesabı olan Twitter’dan paylaşım yapmış ve 8 Haziran günü Uttar Pradeş eyaletinde polisler tarafından gözaltına alınmıştı.

Sharma'ya ise Hazreti Muhammed'e (SAV) ve İslam dinine karşı hakaret içeren cümleleri sebebiyle 9 Haziran günü dava açılmıştı.

Yorumlar (0)