Manisa’da korkutan orman yangını: 2 şüpheli gözaltına alındı

Manisa'nın ilçesi Gördes’te dün meydana gelen ve 18 saatlik mücadelenin sonrasında söndürülen orman yangınında konu ile ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.07.2022, 10:38 20.07.2022, 15:26
Manisa’da korkutan orman yangını: 2 şüpheli gözaltına alındı

Karaağaç Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İlçedeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Hızla büyüyen yangın sebebiyle ekipler, söndürme çalışmalarında güçlük çekti. Yaşanan durum üzerine çevre şehirlerden gelen takviye ekipler de çalışmalara katıldı. 

Gece görüşlü helikopter de kullanıldı

Sabaha kadar aralıksız şekilde devam eden çalışmalarda gece görüşlü helikopter de kullanıldı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte diğer helikopterlerin de havalanmasıyla bölgedeki yangın kontrol altına alındı. İlçede büyük panik yaratan yangında ne kadarlık bir alanın zarar gördüğü ise henüz netlik kazanmadı. 

Soğutma çalışmaları sürüyor

17 saat süren çalışmalarda toplam 10 helikopter, 1 ikmal uçağı, 8 yangın söndürme uçağı, 7 su ikmal aracı, 49 arasöz, 6 dozer, 6 MASKİ aracı, 26 itfaiye aracı ve çok sayıda dozer yer aldı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor. 

Yangın ile ilgili gözaltı işlemleri gerçekleştirildi

Manisa Valiliği tarafından yapılana açıklamada, 85 dönümlük ormanlık bölgenin haricinde 100 dönüm kadar da tarım arazisinin zarara uğradığının tahmin edildiği ifade edildi.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili Gördes İlçe Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen inceleme kapsamında, yangına neden olduğu düşünülen 2 şüphelinin gözaltına alındığı ve araştırmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)