Havayolu şirketinden skandal açıklama: "Müslüman erkekler terörist"

İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary skandal bir açıklamada bulunarak, "Bombacı kimdir? Bombacı genellikle Müslüman inancındaki bir erkek olacaktır." dedi. 

DÜNYA 22.02.2020, 11:55 22.02.2020, 11:57
Havayolu şirketinden skandal açıklama: "Müslüman erkekler terörist"

Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ve aralarında 5 Türk vatandaşının da bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı saldırının henüz etkisi geçmemişken, İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary'den tepki çeken bir açıklama geldi. 

Avrupa'da uygun fiyatla hizmet sağlayan hava yolu şirketinin İcra Kurulu Başkanı O'Leary, Müslüman erkeklerin havalimanlarında tehdit oluşturduklarını ve fişlenmeleri gerektiğini iddia etti. 

O'Leary, Times gazetesine yaptığı açıklamada, havaalanlarındaki mevcut güvenlik politikalarına yönelik eleştiride bulundu.  

"Bombacı Müslüman inancındaki bir erkek olacaktır"   

Çocuklu bir aileye yönelik kontrollerin azaltılması gerektiğine dikkat çeken O'Leary, şunları söyledi:

"Bombacı kimdir? Bunlar kendi başlarına seyahat eden bekar erkekler olacaklardır. Çocuklu bir aileyse geçip gitsin. Hepsini (aile üyelerini) havaya uçurma şansı sıfır. Bazı şeyleri söyleyemezsiniz çünkü bu ırkçılık olur. Ancak (bombacı) genellikle Müslüman inancındaki bir erkek olacaktır. Otuz yıl önce İrlandalıydı. Tehdit buradan geliyorsa, tehdidi ona göre ele alın."     

Ülkede bulunan Müslümanlardan bu ifadelere tepki geldi. 

"Beyazları fişlememiz mi gerekiyor?"

İngiltere Müslüman Konseyi, söz konusu ifadelerin ırkçı ve ayrımcı olduğunu kaydederek, iş insanının İslamofobi örneği gösterdiğini belirtti.     

İşçi Partisi Milletvekili Khalid Mahmood, bu açıklamaları "saçma" şeklinde nitelendirerek, "Esasen 'Müslüman gibi görünüyorlarsa terörist olmalılar' diyor. Bu toplumda ilişkileri geliştirmez; faşist zihniyetteki insanlara katkı sağlar. Almanya'da bu hafta beyaz bir kişi dokuz kişiyi öldürdü. Faşist olup olmadıklarını görmek için beyazları fişlememiz mi gerekiyor? Çok dar görüşlülük yapıyor ve aslında ırkçılığı teşvik ediyor." açıklamasını yaptı.   
 

Yorumlar (0)