Hava kirliliği okulları tatil etti

İran’da, hava kirliliği sebebiyle bazı eyaletlerdeki eğitim kurumlarının tatil edildiği, derslerin çevrim içi (online) yapılacağı öğrenildi.

DÜNYA 31.12.2022, 19:58 02.01.2023, 09:18
Hava kirliliği okulları tatil etti

Ülkenin Çaharmahal-Bahtiyari, Kazvin, Elborz ve Tahran eyaletlerinde hava kirliliğinin çok yüksek düzeylerde seyretmesi sebebiyle okullarda yüz yüze eğitime bir süre için ara verildiği duyuruldu.



Uzaktan eğitime geçildi

Hava Kirliliği Acil Durum Grubu başkent Tahran'da bir araya geldi.

Toplantının akabinde hava kirliliği sebebiyle Tahran eyaletinin, Firuzkoh, Demavend ve Perdis haricindeki bütün kentlerinde okulların tatil edildiği, eğitimin uzaktan yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, lise sona giden öğrencilerinin sınavlarının ise program dahilinde yapılacağı, bir değişikliğin mevzubahis olmadığı belirtildi.



Ülkede hava kirliliği etkili oluyor

İran'da hava kirliliğinin etkisini gösterdiği Elborz eyaletinin valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, okulların tatil edildiği, derslerin uzaktan yapılacağı, lise sona giden öğrencilerinin sınavlarının ise süreceği ifade edildi.

Çaharmahal-Bahtiyari ve Kazvin eyaletlerinin bazı kentlerindeki okullar ile Merkezi eyaletinin yönetim kenti Erak’ta da okulların tatil edildiği, derslere çevrim içi devam edileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)