Hamaney'in danışmanından ABD'ye 'ikinci Vietnam' uyarısı!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, "Eğer ABD, bölgeyi terk etmezse onlar için ikinci Vietnam olur." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 06.01.2020, 11:22 13.01.2020, 13:07
Hamaney'in danışmanından ABD'ye 'ikinci Vietnam' uyarısı!

Fars Haber Ajansı'na göre, Tahran'daki Şehid Beheşti Üniversitesi'nde düzenlenen Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi anma programına katılan Velayeti,  konuşmasında, "Amerikalılar Süleymani'yi öldürmekle ahmakça bir iş yaptılar, bölgeyi terk etmelidirler. Eğer ABD, bölgeyi terk etmezse onlar için ikinci Vietnam olur." ifadelerini kullandı.

Velayeti ayrıca, Süleymani'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın ilişkileri bulunduğunu ve İran-Rusya koalisyonunun mimarı olduğunu belirtti.

Süleymani'nin öldürülmesi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına yapılan saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında yer aldığı 5'i Iraklı toplam 10 kişi yaşamını yitirmişti.

İran lideri Ayetullah Hamaney, olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, ABD'den intikam alınacağını belirtmişti.

Yorumlar (0)