Hamaney: Birçok sorunun nedeni petrole bağımlılık!

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaptırımlardan yararlanarak ülke ekonomisinin petrole bağımlılıktan kurtulabileceğine dikkat çekerek, "Birçok sorunun nedeni de petrole bağımlılıktan kaynaklanıyor." dedi.

DÜNYA 08.02.2020, 14:14
Hamaney: Birçok sorunun nedeni petrole bağımlılık!

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'da bulunan konutunda hava kuvvetlerinin üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi. 

Hamaney, savaş çıkmaması ve düşman tehdidinin sonlanması için kuvvetlenmeleri gerektiğini kaydederek, "Zayıf kalmamız düşmanı saldırıya teşvik edebilir." değerlendirmesinde bulundu. 

İran'da yetkililerin bilinçli hareket etmesi durumunda yaptırımların fırsat haline gelebileceğini belirten Hamaney, “Yaptırımlardan istifade ederek ülke ekonomisi petrole bağımlılıktan kurtarılabilir. Birçok sorunun nedeni de petrole bağımlılıktan kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Hamaney, Washington yönetiminde bulunan birçok yetkilinin de İran ekonomisinin petrole bağlı kalması amacıyla yaptırımların yumuşatılması gerektiğini savunduğunu iddia ederek, "Eski ABD başkanları, İran'a karşı politikaları örtülü yürütüyordu. Fakat mevcut yönetim bunu açıktan yapıyor." diye konuştu.

İran'ın hiçbir ülke için tehdit olmadığına dikkat çekerek, "Ülkemizin güvenliğini sağlama ve tehditleri bertaraf etmenin peşindeyiz." dedi. 

Yorumlar (0)