Hamaney, ABD'nin yaptırımlarını cinayete benzetti

ABD tarafından ülkesine yönelik yaptırımları 'cinayet' olarak nitelendiren İran'ın dini ve siyasi lideri Ali Hamaney, nükleer anlaşmaya dönme konusunda acelelerinin olmadığını dile getirdi.

DÜNYA 22.03.2021, 11:37 22.03.2021, 16:32
Hamaney, ABD'nin yaptırımlarını cinayete benzetti

ABD’nin İran ve bazı ülkelere getirdiği ekonomik yaptırımların cinayetle aynı olduğunu kaydeden Hamaney, ülkede üretimin daha da artmasıyla beraber bu yaptırım kozunun boşa çıkartıldığını söyledi.

“Anlaşmaya dönmek için acelemiz yok”

İran'ın nükleer anlaşmaya dönmek için acelesinin olmadığını ve bu konudaki tüm şartları yerine getirmesine rağmen anlaşmaya imza atan diğer ülkelerin henüz taahhütlerini yerine getirmediklerini ifade eden Hamaney, bundan sonraki süreçte anlaşmaya yalnızca İran’nın çıkarları doğrultusunda uyabileceklerini kaydetti.

Hamaney, "İlk önce ABD’nin ülkemize yönelik uyguladığı tüm yaptırımları kaldırmalı gerekiyor. Eğer yaptırımlar kaldırılırsa sorunsuz bir şekilde taahhütlerimize geri döneceğiz. Onların sözlerine güvenemeyiz. O yüzden acelemiz yok. ABD bu yaklaşımımız nedeniyle fırsatı iyi kullanmalı” dedi.

Trump için “ahmak” ifadesi

Konuşmasında bir önceki ABD Başkanı Donald Trump’ı kast eden Hamaney, "ABD'nin önceki ahmak yöneticisinin baskı politikası boşa çıktı. Yeni hükümet de aynı siyaseti devam ederse onlarınki de boşa çıkacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)