Hafter kararını açıkladı

Hafter'den "Cenevre’deki 5+5 kalıcı ateşkes görüşmelerine katılma" konusunda açıklama geldi.

DÜNYA 02.02.2020, 09:58
Hafter kararını açıkladı

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter, kalıcı ateşkesi görüşmek üzere Cenevre’de düzenlenecek 5+5 askerî komite toplantısına katılacaklarını duyurdu.

Uluslararası tanınırlığı bulunmayan ancak gerçekleştirdiği katliam ve Libya'daki kargaşa nedeniyle taraflar arasında zorla yerini alan, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter, kalıcı ateşkesi görüşmek üzere Cenevre’de düzenlenecek 5+5 askerî komite toplantısına katılacaklarını kaydetti.

UNSMIL (Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu) Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ve Yardımcısı Stephanie Williams, Libya'nın doğusundaki er-Recme'de darbeci general Halife Hafter ile bir araya geldi.

Ekonomik ve siyasi konuların da görüşüldüğü toplantıda Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter, kendisine bağlı güçlerin Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+5 askerî komite toplantısına katılacağını bildirdi.

Libya üzerine 19 Ocak’ta Berlin’de düzenlenen konferansta, uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve darbeci general Halife Hafter tarafından beşer askeri temsilcinin Birleşmiş Milletler himayesinde kalıcı ateşkesi görüşmek üzere bir araya gelmeleri kararı alınmıştı.

Fayiz Mustafa es-Serrac başbakanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafı bu görüşmelere katılmayı kabul etmiş fakat darbeci general Halife Hafter tarafı süreci cevapsız bırakmıştı.

Yorumlar (0)