Gürcistan'da AstraZeneca aşısı uygulanan hemşire komaya girdi

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten 200 kilometre uzaklıkta bulunan Ahıska şehrindeki İmedi Kliniği'nde Oxford Üniversitesi'nin ilaç firması AstraZeneca ile geliştirdiği COVID-19 aşısı uygulandıktan sonra komaya giren 27 yaşındaki hemşire, başkente nakledildi.

DÜNYA 18.03.2021, 20:14 19.03.2021, 11:39
Gürcistan'da AstraZeneca aşısı uygulanan hemşire komaya girdi

Gürcistan'ın Ahıska şehrinde COVID-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı geliştirilen AstraZeneca aşısı yapılan bir hemşirenin komaya girdiği öğrenildi.

Anafilaksi şüphesi

Koronavirüs aşılama sürecinin 15 Mart tarihinde AstraZeneca ile başladığı ülkede konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklamada, hemşirede anafilaksi (ivedilikle tedavi edilmesi gereken ve hayati tehlike oluşturan alerjik bir reaksiyon) meydana geldiğinin tahmin edildiğini bildirildi.

Komaya giren talihsiz kadının tedavisi için başkente getirildiğinin dile getirildiği açıklamada, "Doktorlar, hemşireyi hayatta tutabilmek için elinden geleni yapıyor." denildi.

Cumhurbaşkanı da yaptırmıştı

Akşam saatlerinde toplanacak olan Sağlık Bakanlığı Aşı Komitesi'nde, Gürcistan'daki aşılama kampanyası ve nasıl süreceği hususunda karar alınacağını öğrenildi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'ye de sabah saatlerinde söz konusu aşı uygulanmıştı.

Yorumlar (0)