Greta Thunberg konuştu: Krizlerle birlikte mücadele edilmeli!

İsveçli iklim değişikliği aktivisti Greta Thunberg, insanların hem Covid-19 salgını hem de iklim kriziyle birlikte mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

DÜNYA 22.04.2020, 14:17 22.04.2020, 14:26
Greta Thunberg konuştu: Krizlerle birlikte mücadele edilmeli!

Greta Thunberg, bugün düzenlenen bir Dünya Günü etkinliğinde verdiği demeçte, Covid-19 salgını ile mücadele etmek için uygulamaya konulan eylemlerin iklim krizinin ortadan kalktığı anlamına gelmediğini söyledi.

Thunberg, "Bugün Dünya Günü ve bu bize hem iklim ve çevresel acil durumun hala devam ettiğini hem de Covid-19 pandemisiyle mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Koronavirüs salgınını iklim ve çevresel acil durumlarla birlikte ele almalıyız" dedi.

Dünya Günü'nü kutlamak için 50 yıl önce çevresel zorlukları vurgulamak için başlatılan bir etkinliğe katılan Thunberg, Covid-19 salgınının patlak vermesiyle bilim insanları ve diğer uzmanları dinlemenin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

Thunberg, Mart ayında babasıyla gerçekleştirdiği Avrupa gezisinden sonra bazı hafif belirtiler gösterdiğini, muhtemelen virüsü kaptığını belirtmiş ancak test edilmemişti.

Yorumlar (0)