Göstericilerin arasına tanker daldı

Amerikalı siyahi George Floyd’un ölümünü protesto eden binlerce göstericinin üzerine tanker sürüldü.

DÜNYA 01.06.2020, 09:25
Göstericilerin arasına tanker daldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikalı siyahi George Floyd’un faşist polis işkencesi sonucu yaşamını yitirdiği Minneapolis kentinde 6. gününe giren gösteriler sırasında binlerce protestocunun üzerine tanker sürüldü. 

abd göstericilerin üzerine tanker sürüldü

Gösterilerin gerçekleştiği otobanda bir tanker sürücüsü, binlerce protestocunun bulunduğu alana doğru hızla gelerek insanların arasına daldı. Tankerin hızla yaklaştığını gören ve birbirlerini uyaran göstericilerin kendilerini güvenli yerlere atmasıyla can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • protestocuların üzerine tanker sürüldü

Tankerin üzerlerine sürülmesine sinirlenen yüzlerce protesto göstericisi tankere doğru koşarak sürücüyü yakaladı ve linç etmeye çalıştı. Linç girişimi sırasında yaralanan cani tanker sürücüsü hastaneye götürüldü.

tanker abd protesto otoyol

Beyaz polislerin öldürdüğü siyahi George Floyd

Minneapolis’te beyaz polisler, 26 Mayıs Salı günü 46 yaşındaki George Floyd'u dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına almış ve ellerini ters kelepçeleyerek yere yüz üstü yatırmış, beyaz bir polis George Floyd'un "nefes alamıyorum" iniltilerine kulak tıkayarak dakikalarca diziyle Floyd'un ensesine bastırmış ve onlarca insanın gözü önünde George Floyd'u boğarak öldürmüştü.

siyahi George Floyd protesto tanker

Görgü tanıklarının cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde hareketsiz kaldığı görülen Amerikalı siyahi George Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülmüş bir süre sonra George Floyd'un kurtarılamadığı açıklanmıştı.

tanker abd protesto gösteri

Olayın tanıkları olan çevredeki insanlar, cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşınca polis şiddetine tüm dünya tanık olmuş ve Minneapolis başta olmak üzere ABD'de kitlesel protesto eylemleri başlamıştı.

abd gösteri tanker

Protesto gösterileri tüm şehirlere sıçrarken, ABD Başkanı Donald Trump önce tehditler savurmuş, gösterilerin şiddeti artınca da ses tonunu düşürmek zorunda kalmıştı.

tankerini protestocuların üzerine süren şoför

46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd'u diziyle boğarak öldüren 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in ise hakkında onlarca şikayet bulunduğu ancak hiçbirinin dikkate alınmadığı ortaya çıkmıştı.

protestocuların üzerine tanker sürüldü

2001 yılından beri Minneapolis'te polis olarak görev yapan Derek Chauvin'in üçüncü derece cinayet ve ikinci derece taksirle adam öldürmekten yargılanacağı duyurulmuştu.

abd göstericilerin üzerine tanker süren sürücü

Yorumlar (0)