Gemi köprüyü yıktı! Beyaz Saray'dan "kaza kasıtlı mı" sorusuna yanıt

Singapur bandıralı bir kargo gemisinin çarptığı ABD'nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, saniyeler içinde yıkıldı. Köprünün yıkılmasıyla pek çok araç suya düştü. Çalışmalarda kişi kurtarıldı, 6 kişi aranıyor. Beyaz Saray, kazada kasıt olup olmadığına dair açıklama yaptı.

DÜNYA 27.03.2024, 10:43 Hakan Öksüz
Gemi köprüyü yıktı! Beyaz Saray'dan "kaza kasıtlı mı" sorusuna yanıt

ABD, Maryland eyaletinde çarptığı köprüyü yıkan gemiyi konuşuyor. Baltimore kentinde yer alan Patapsco Nehri'nin üzerindeki Francis Scott Key Köprüsü, bir kargo gemisinin çarpmasıyla yıkıldı. Uzunluğu 3 kilometre olan 4 şeritli köprünün yıkılması, can pazarına yol açtı

Saniyeler içinde yıkıldı

Singapur bandıralı "Dali" adlı geminin çarpmasının ardından Francis Scott Key Köprüsü, saniyeler içinde yerle bir oldu. Çıkan korkunç gürültünün ardından pek çok aracın suya düştüğü görüldü.

2 kişi kurtarıldı, 6 kişi aranıyor

Olay sonrası başlatılan çalışmalara dair bilgi veren Baltimore İtfaiye Şefi James Wallace, "Nehre düşen kişilerden 2'si kurtarıldı. Kurtarılanlardan birinin durumu ağır. 6 kişi kayboldu. Onları kurtarmak için çalışıyoruz." dedi.

Pek çok araç suya düştü

Maryland Valisi Wes Moore, eyalette acil durum ilan ettiklerini söyledi. İtfaiye Departmanı iletişim direktörü Kevin Cartwright, "Pek çok araç suya düştü. Kazanın sebebini belirlemek için köprüye çarpan geminin sorumlularıyla iletişim kurmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Olayda kasıt var mı? Beyaz Saray'dan açıklama

Olayın ardından bir açıklamada bulunan Beyaz Saray, kazanın kasıtlı yapıldığına dair bir ize rastlanmadığını bildirdi. Çöken köprü nedeniyle nehre düşen kişilerin Sahil Güvenlik tarafından arandığına dikkat çekildi.

Yorumlar (0)