Başkonsolosluk saldırısı: Türkiye Büyükelçi ile görüştü

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na yapılan PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirilen taşlı saldırıyla ilgili olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 27.03.2024, 10:59 27.03.2024, 16:11 Buse Önder
Başkonsolosluk saldırısı: Türkiye Büyükelçi ile görüştü

Almanya'nın Hannover kentinde Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına PKK sempatizanları tarafından yapılan taşlı saldırı, diplomatik gerginliğe yol açtı. Saldırının detaylarına dair edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde gerçekleşen olayda, PKK'ya destek veren 12 saldırgan, Başkonsolosluk binasına sert cisimlerle saldırdı.

Saldırganlar, binanın ana giriş bölümündeki camı kırarak zarar verirken, Başkonsolosluğun güvenliğini sağlayan yetkililerin müdahalesiyle hızla kaçmayı başardı. Saldırının ardından Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya, Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Diplomatik temaslar kuruldu

Türkiye'nin Ankara Büyükelçiliği, saldırıya ilişkin olarak Alman makamlarıyla temaslarını sürdürdü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırının yaşandığı gece Hannover'de yerel makamlarla temaslar kurulurken, ertesi gün Ankara'da Alman Büyükelçisi ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye'nin bu saldırıya verdiği tepki diplomatik kanallar aracılığıyla net bir şekilde iletilirken, benzer olayların önlenmesi için gereken adımların atılması konusunda Alman makamlarından hassasiyet bekleniyor.

Türk-Alman ilişkilerinde gerginlik

PKK'nın Türkiye'nin yurt dışındaki temsilciliklerine yönelik saldırıları, Türkiye-Almanya ilişkilerinde de gerginliklere yol açtı. Her iki ülkenin de terörle mücadele konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğu vurgulanırken, bu tür saldırıların herhangi bir şekilde kabul edilemez olduğu ve uluslararası hukuk çerçevesinde kınanması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)