Gazze’de paraşüt faciası! Yardıma ulaşmak isterken can verdiler

Paraşütlerin açılmaması neticesinde, Gazze'nin kuzeyinde toplanan Filistinlilerin üzerine düşen havadan atılan yardım kutuları, can kayıplarına neden oldu.

DÜNYA 08.03.2024, 17:59 09.03.2024, 08:45 Buse Önder
Gazze’de paraşüt faciası! Yardıma ulaşmak isterken can verdiler

Gazze'nin kuzeyine gönderilen yardımlara bağlı olarak havadan indirilen yardım kutularının açılmaması, bölgede toplanan Filistinlilerin üzerine düştü. Gazze'ye yönelik havadan yardım operasyonunda yaşanan kaza, insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu can kayıplarına neden oldu.

Ölü ve yaralılar var

Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan uçakların bölgeye indirdiği kutuların paraşütlerinin açılmaması sonucu yaşanan kaza, Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde yardım bekleyen görgü tanıkları tarafından bildirildi.

Hastane kaynakları, insani yardım kutularının hızla düşmesi nedeniyle ölen ve yaralananların olduğunu belirtirken, yaralılar Gazze kentindeki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastanelerine sevk edildi.

Daha önce de yaşanmıştı

Gazze Şeridi'ne yönelik havadan yardım operasyonu, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn'in son bir haftadır ortaklaşa düzenlediği bir operasyon olarak gerçekleşiyordu.

Ancak daha önce yaşanan benzer kaza durumları, Gazze'ye ulaştırılmaya çalışılan yardımların denize düşmesine sebep olmuş ve Filistinlilere zor anlar yaşamıştı. Bazıları insanlar küçük balıkçı tekneleriyle, bazıları ise denize girerek insani yardımlara ulaşma çabası içine girmişti.

Yorumlar (0)