Bakan Göktaş’tan Gazze açıklaması: Vahşetten en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde yaşanan vahşetten en çok kadınlar ve çocukların etkilendiğini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Filistin başta olmak üzere dünyanın her yerinde kadınların ve çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşam haklarını savunacağız” dedi.

GÜNDEM 06.03.2024, 23:50 Şeyda Gül
Bakan Göktaş’tan Gazze açıklaması: Vahşetten en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor

Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türk kadınının çalışkanlığı ve cesaretiyle, aile ve toplumun refahı için eşsiz bir kaynak sunduğunu söyledi. Bakan Göktaş, kadınların bulundukları her yerde hayata ve insana dair güzelliklerin çoğalmasına öncülük ettiğini dile getirdi. Çalışan ve üreten her kadının ailesi, çocukları ve sosyal çevresiyle birlikte toplumun gelişip, güçlenmesine önemli katkı sağladığını belirten Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadınların ürettiği bu kaynağı, kadın yaşamını güçlendiren politikalarla desteklediklerini vurguladı.

Yeni hizmet modelleri geliştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Güçlü Türkiye" hedefine her gün biraz daha yaklaşıldığını kaydeden Bakan Göktaş, bakanlık olarak ailenin ve toplumun refahı için emek sarf eden kadının haklarını koruyan bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Kadının tüm hak ve fırsatlardan tam ve etkin şekilde yararlanması için yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini kaydeden Bakan Göktaş , ayrımcılık ve şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele ettiklerini belirtti. Cam tavanları ve tüm engelleri bir bir aştıklarının altını çizen Bakan Göktaş, kadınlara eğitim ve istihdam başta olmak üzere hayatlarının her anında destek olmayı ilke edindiklerini vurguladı.

Sizin başarı yolculuğunuz gençlerimize de rehber oluyor

Emekleri ve tecrübeleriyle Türkiye'de ve dünyada büyük başarılar elde etmiş pek çok Türk kadını olduğunu kaydeden Bakan Göktaş, alanında öncü olan kadınların, Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. “Ulaştığınız başarılar kadar gösterdiğiniz gayret ve azimle de pek çok kadın, pek çok insan için ilham kaynağı oluyorsunuz. Eminim sizin başarı yolculuğunuz, gençlerimize de rehber oluyor” diyen Bakan Göktaş, "Güçlü Türkiye" vizyonunun, kendisine ve ülkesine katma değer üreten güçlü kadınlarla gerçekleştirilebileceğine inandığını aktardı.

Türkiye'de kadınlar karar mekanizmalarında daha çok yer aldı

Kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almaları için son 22 yılda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Göktaş, kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi ve refahının artırılmasında önemli kazanımlar elde edildiğini anımsattı. Türkiye'de kadınların hayatın her alanında karar mekanizmalarında daha çok yer aldığını belirten Bakan Göktaş, daha fazla söz sahibi olduklarını anlattı. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrulusunda hazırlanan 12. Kalkınma Planımızda, kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirlediklerini dile getiren Bakan Göktaş, “İki gün sonra açıklayacağımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda ise kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak için hedef ve uygulamalarımıza yer verdik” dedi.

Türkiye'de üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin yüzde 52'si kadın

Türkiye genelinde eğitim alan ve meslek sahibi olan kadınların sayısının hızla arttığını belirten Bakan Göktaş, bugün Türkiye'de üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin yüzde 52'sinin kadın olduğunu ifade etti. Bununla birlikte bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarından mezun olanların sadece yüzde 33,8'inin kadın olduğunu bildiklerini açıklayan Bakan Göktaş, geçtiğimiz yıl mühendislik, imalat ve inşaat alanında okuyan kız öğrenci oranı yüzde 31, tıp okuyanların oranının ise yüzde 51 olduğunu gördüklerini vurguladı.

Kadının emeğiyle toprağa kök salıyoruz

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan kadınlar için eşit ve adil bir hayata sahip olma hakkını savunduklarını belirten Bakan Göktaş, ne yazık ki 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail'in durdurulamayan saldırılarına şahit olduklarını söyledi. Bu vahşetten en çok kadınların ve çocukların etkilendiğine dikkati çeken Bakan Göktaş, “Filistin başta olmak üzere dünyanın her yerinde kadınların ve çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşam haklarını savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)