Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm insanlığa resmen çağrı yaptı

TÜGVA Gençlik Buluşması programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm insanlığa eyleme geçme çağrısı yaparak, “Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir” dedi.

GÜNDEM 08.03.2024, 18:43 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm insanlığa resmen çağrı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması programında hitap etti. Tüm insanlığa İsrail'in Filistin'deki katliam saldırılarına karşı eyleme geçme çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze'deki zulüm bırakınız kalple buuz etmeyi, dille değiştirme safhasını geride bırakmıştır. Artık İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın yekpare eyleme geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir

İsrail'e destek ve cesaret veren Amerika ve Avrupa devletlerinin tarihe geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmanın bile başlı başına ağır bir ceza ve utanılacak bir ayıp olduğunu söyledi. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetiminin katil olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetiminin zalim olduğunu açıkladı. ABD ve Avrupa devletlerinin tarihe kadın ve çocuk katillerinin hanisi olarak kayda geçtiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce bu devletlerin tavırlarını gözden geçirip geri dönmeleri lazımdır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir” dedi.

İsrail Nazi kafasının bugünkü temsilcisidir

Olup bitenleri gördüğü halde kafasını çeviren, kalbi taşlaşmış herkesin bu zulüm düzenine ortak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetiminin hırsız olduğunu belirtti. Filistin halkının binlerce yıldır sahip olduğu evleri, arazileri, tarlaları, mahsulleri ve ağaçlarıyla gasp ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gaspların İsrail devleti polisinin gözetimi altında yürütüldüğünü aktardı. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetiminin yalancı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetimi ve yerleşimcisiyle her türlü melaneti işleyen yalancı, kibirli ve kirli bir zihniyetin hakimiyeti altında olduğunu vurguladı. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetiminin faşist olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün üstün ırk iddiasıyla Yahudiler başta olmak üzere pek çok kesimi yok etmek isteyen Nazi kafasının bugün İsrail yönetimde olduğunu belirtti.

Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın

“Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Bunlar kifayetsiz muhterislerdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pusulasını emperyalistlere çevirmiş, bunlar da yakında tarihin tozlu raflarında kaybolup gideceklerini dile getirdi. Şayet Hamas terör örgütü olsaydı emin olun herkesten önce kendileri savunur, işbirliği yapar, muhabbet besleyeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamas bunların dediği gibi bir örgüt olsaydı, milletvekilleri her yıl dönümünde ziyaret ederlerdi. Hamas'ın hamiliğini ve avukatlığını bunlar kimseye bırakmazdı. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir. Bilakis direniş hareketidir ve Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)