DSÖ’den korkutucu açıklama: Çocukların açlıktan öldüğüne tanık olduk

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında çocukların açlık nedeniyle hayatını kaybettiğine tanık olduklarını dile getirdi.

DÜNYA 04.03.2024, 21:52 Şeyda Gül
DSÖ’den korkutucu açıklama: Çocukların açlıktan öldüğüne tanık olduk

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de tanık olduklarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. DSÖ'nün Gazze'nin kuzeyindeki Avde Hastanesi ve Kemal Advan Hastanesi'ne yaptığı ziyaretler sonrasında korkunç bulgulara ulaştığını bildiren Ghebreyesus, bölgede ciddi derecede yetersiz beslenme, çocukların açlıktan ölmesinin yanı sıra önemli yakıt, gıda ve tıbbi malzeme eksikliğine tanık olduklarını belirtti. Ghebreyesus, hastane binalarının da yıkılmış olduğunun bilgisini verdi.

Tek pediatri hastanesi

DSÖ'nün hastane ziyaretlerini hafta sonunda gerçekleştirdiğini ifade eden Ghebreyesus, daha düzenli erişim sağlamak istedikleri Gazze'nin kuzeyinde Ekim 2023'ten sonra ilk kez hastane ziyaret edebildiklerini aktardı. Binalardan birinin yıkılması sebebiyle Avde Hastanesi'ndeki durumun özellikle dehşet verici olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, Kemal Advan Hastanesi’nin Gazze'nin kuzeyindeki tek pediatri hastanesi olduğunu ve hastalarla dolup taştığını kaydetti.

10 çocuk hayatını kaybetti

Yiyecek eksikliği sebebiyle 10 çocuğun hayatını kaybettiğini dile getiren Ghebreyesus, iki hastaneye de 9 bin 500 litre yakıt ve bazı temel tıbbi malzemeleri ulaştırmayı başardıklarını vurguladı. İsrail'e, insani yardımın güvenli ve düzenli bir şekilde ulaştırılabilmesini sağlamak için çağrıda bulunan Ghebreyesus, ateşkes çağrısını tekrarladı.

Yorumlar (0)