Çanakkale'de deprem oldu: Açıklamalar peş peşe geliyor

AFAD, Çanakkale’de 4,9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İstanbul ve çevre illerde de hissedilen sarsıntının ardından açıklamalar peş peşe geldi.

GÜNDEM 04.03.2024, 22:13 05.03.2024, 00:29 Şeyda Gül
Çanakkale'de deprem oldu: Açıklamalar peş peşe geliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan açıklamada, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38 sıralarında 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiği duyuruldu. 10,44 kilometre derinlikte ölçülen depremin İstanbul ve çevre illerden de hissedildiği vurgulandı.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama geldi

Depremin ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını ifade etti. Çevre illerden de depremin hissedildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, an itibari ile olumsuz bir durum bilgisinin bulunmadığını söyledi. Gelişmeleri takip ettiklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” değerlendirmelerde bulundu.

AFAD: Ekiplerimiz teyakkuz halinde

AFAD'dan yapılan açıklamada, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmadığı vurgulandı. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğu kaydedilen açıklamada, “Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

Vali Aktaş: Geçmiş olsun

AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyleyen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, “Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşerilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Şu an olumsuz bir durum yok

Depremin ardından TRT Haber'e açıklama yapan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, “AFAD ekipleri ile saha taramaları sürüyor. Şu an olumsuz bir durum yok” dedi.

İstanbul Valisi Gül: İstanbul’da da hissedildi

“AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir” diyen İstanbul Valisi Davut Gül, depremin İstanbul’dan da hissedildiğini aktardı. Şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmediğini anlatan İstanbul Valisi Davut Gül, “Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)