Gates Ailesi, koronavirüsle mücadeleye katıldı

Ünlü iş insanı Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in yönettiği Gates Vakfı, Çin'de başlayan koronavirüs salgınıyla mücadele için 100 milyon dolar bağışladı.

DÜNYA 06.02.2020, 12:37
Gates Ailesi, koronavirüsle mücadeleye katıldı

Microsoft'un kurucusu ve dünyanin en zengin 2. insanı olan Bill Gates ve eşi Melinda Gates, yeni koronavirüs salgınıyla mücadele için 100 milyon dolar bağışladı.

Gates çiftinin başında olduğu Gates Vakfı aracılığıyla yapılan bağışın, Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınının tespiti, izolasyonu ve tedavi çalışmmalarına hız kazandırmak amacıyla Afrika ve Güney Asya'da bulunan ve büyük risk altında olan kitleleri korumak için yapıldığı açıklandı. Bağışın aşı, ilaç ve teşhis yöntemlerinin geliştirilmesine yönelik olduğu belirtildi.

Paranın nasıl kullanılacağını açıklayan Gates Vakfı, en başta 20 milyon doların Dünya Sağlık Örgütü, ABD Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Birimi, Çin ve salgınla mücadele eden diğer ülkelerde bulunan sağlık yetkililerine bağışlanacağını belirtti. Vakıf, ikinci aşamada 60 milyon doların virüse karşı aşı çalışmalarına sağlanacağını, üçüncü aşamada ise 20 milyon doların Afrika ve Güney Asya’da yaşayan risk altındaki nüfusların korunması için çalışan örgütlere aktarılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)