Fransa’da yasa dışı bir partiye katılan 2 gence polis şiddeti

Fransa’nın Marsilya şehrinde polis, yasadışı partiye katılan 20’li yaşlardaki iki gence şiddet uyguladı.  

DÜNYA 04.05.2021, 17:59 05.05.2021, 13:12
Fransa’da yasa dışı bir partiye katılan 2 gence polis şiddeti

Fransa’nın Marsilya şehrinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemlerde parti yapılması konusunda bir yasak getirilmişti.

Polis, iki gence şiddet uyguladı

Marsilya şehrinin Saint-Charles bölgesinde polis, alınan kısıtlama kararına rağmen gerçekleştirilen bir partiye baskın yaptı. Polis baskınından kaçamayan bir genç ve kız arkadaşı, bu baskında polis şiddetine maruz kaldı. Genç müzisyene tokat atan polis memuru, daha sonra gencin saçlarından çekip götürerek ona şiddet uyguladı. Olaya müdahale etmek isteyen gencin kız arkadaşı, polisin biber gazlı müdahalesine ve şiddete maruz kaldı.

Karakola götürülen genç çift, 40 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılırken şiddet uygulayan polis memurunun, genç müzisyenin kendisine hakaret ettiği şiddet uyguladığını ifade etti. Ancak genç müzisyen bu suçlamaları reddetti.

Polise ilişkin soruşturma başlatıldı

Polisin orantısız güç kullanması yönünde şikayette bulunan genç çiftin bu şikayeti üzerine Ulusal Polis Soruşturma Birimi, olaya ilişkin soruşturma başlattı. tısız şiddet kullanıp kullanmadığına dair soruşturma başlattı. Polis merkezi, söz konusu soruşturmanın bitimine kadar 2 polisin görev yapmayacağını belirterek polislerin kamu alanında görev içermeyen bir sorumluluğa atandıklarını açıkladı.

Yorumlar (0)