Çevre Film Günleri’nde çekilen ‘Aydın’ filmi, Amerika’dan ödül aldı!

Aydın’daki Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çevre Film Günleri’ kapsamında çekilen ‘Aydın’ filmin, uluslararası bir ödül geldi! Yönetmenliğini Mirabbas Khosravizead’ın gerçekleştirdiği film, Amerika’da düzenlenen World Premiere Film Awards Festivali’nden, ‘En İyi Sosyal Farkındalık Film ödülüyle döndü!

KÜLTÜR-SANAT 04.05.2021, 17:59 05.05.2021, 13:12
Çevre Film Günleri’nde çekilen ‘Aydın’ filmi, Amerika’dan ödül aldı!

Yönetmenliğini Mirabbas Khosravizead’ın üstlendiği ‘Aydın’ filmine özel bir ödül geldi. Film, Amerika’da düzenlenen World Premiere Film Awards Festivali’nden, ‘En İyi Sosyal Farkındalık Film Ödülü ile ülkesine döndü. Aydın filmi, Aydın’ın Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çevre Film Günleri’ kapsamında 2019 yılında çekilmişti. Efeler'de yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen film günleri kapsamında çekilen film, uluslararası anlamda önemli bir başarı aldı.

Dünyaca ünlü festivallerde gösterildi

Aydın filmi, daha önce oldukça önemli festivallerden olan Farj Film Festivali’nde ve Uluslararası Tahran Kısa Film Festivali’nde yarışmıştı. Amerika’dan gelen büyük başarı karşısında çok mutlu olan filmin yönetmeni Mirabbas Khosravizead, ‘En İyi Sosyal Farkındalık Filmi’ ödülü karşısında gururlanmış oldu. Dünyadan birçok filmin başvuruda bulunduğu filmler arasında ilk 21 film arasına giren ‘Aydın’ filmin önemli bir başarı elde etmiş oldu.



İklim krizi konusunun öne çıktığı dönemde ilgi çekti

İşlediği konu ile de öne çıkan ve Aydın filmi, Efeler’de de düzenlenen ‘Çevre Film Günleri’nde de olukça dikkat çeken bir film olmuştu. Özellikle iklim krizi gibi konuların gündemde olduğu bir zamanda öne çıkan film, Amerika’da kazandığı ‘En İyi Sosyal Farkındalık Film Ödülü ‘ ile Türkiye’yi gururlandırdı.

Yorumlar (0)