Fransa’da 20 general ve bin askerden Macron’a ‘iç savaş uyarılı’ mektup!

Fransa’da 20’ye yakın general ülkede bir kaos olduğunu söyleyerek Macron’un acilen bunu durdurması gerektiğini aksi halde bir iç savaşın yaşanabileceği uyarısını yaptı.

DÜNYA 23.04.2021, 18:09 24.04.2021, 12:53
Fransa’da 20 general ve bin askerden Macron’a ‘iç savaş uyarılı’ mektup!

Fransa’da aşırı sağcı bir web sitesinde yayınlanan ve 100’e yakın subay, 20 general ile 1000’in üzerinde askerin imzasının bulunduğu mektupta, hükümete vatanperverliği savunmaya ilişkin çağrı yapıldı.

Ülkenin çok sayıda tehdit altında olduğunun kaydedildiği mektupta, ülkeyi tehdit eden çözülmenin kınanması gerektiği görüşü paylaşıldı.

İslamcılığın bölünme ve ayrımcılığa yol açtığı iddiası…

Paylaşılan mektupta ırkçılık karşıtı bir ayrımcılıkla vatan topraklarında meydana gelen huzursuzluk ve toplulukların arasında nefret oluşturulduğu kaydedilerek “dekolonizasyon” ev “ırkçılık” gibi terimlerle ırkçı bir savaşın istendiği iddia edildi.

Bu kavramları kullanan kişilerin ülkenin geleneklerini ve kültürünü görmezden geldiği ve Fransa’yı geçmişinden uzaklaştırıp ülkenin dağıldığını görmek istediklerinin savunulduğu mektupta, banliyölerin ve İslamcıların bölünme ve ayrımcılığa yol açtığı iddia edildi.

“Şiddet giderek artıyor”

Yayınlanan mektupta, yetkililerin polisleri gösteriler için günah keçisi ve bir paravan olarak kullandıklarını, insanların yalnızca verilmiş olan emirleri yerine getiren polisleri tehdit ettiği paylaşılarak, “Tehlike büyüyor ve şiddet her geçen gün artıyor.” denildi.

“Binlerce ölümden siz sorumlu olacaksınız”

Mektupta yöneticilerin bu tehlikeleri yok etmesi gerektiği ifade edilerek, “Artık ağırdan almak için vakit kalmadı, aksi durumda bu büyüyen kaosu yarın bir iç savaş sonlandıracak ve sizin sorumlusu olacağınız binlerce can kaybı gerçekleşecek.” cümleleri paylaşıldı.

Yorumlar (0)