Fransa'da orman yangını: Birçok yol kapatıldı, 7 bin kişi tahliye edildi

Fransa'nın güneyinde pek çok bölgede meydana gelen orman yangınları sebebiyle 10'u aşkın yol kapatılırken, 7 bin kişi ise tahliye edildi. Hava ve karadan müdahaleyle yangın söndürme çalışmaları sürerken, 5 itfaiye erinin bu çalışmalar sırasında yaralandığı açıklandı.

DÜNYA 18.08.2021, 10:42 19.08.2021, 12:46
Fransa'da orman yangını: Birçok yol kapatıldı, 7 bin kişi tahliye edildi

Pazartesi günü, Fransa'nın güneyinde bulunan pek çok bölgede başlayan yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

7 bin kişi tahliye edildi

Var bölgesinde bulunan Saint Tropez sahilinden yangın gözlenirken, dumanlar ve aktif olarak çalışan yangın söndürme uçakları çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kaydedildi. Yangının başından beri bölgeden 7 bin kişi tahliye edildi ve 10'u aşkın otoyol acil olaylar hariç kullanıma kapatıldı. 900’e yakın itfaiye erinin müdahalede bulunduğu yangında 6 bin 700 hektarlık alan küle döndü. Yangınların etkisini hissettirdiği bölgelerden biri olan Aude valiliğinden gelen açıklamada, yangın söndürme çalışmaları esnasında 5 itfaiye eri yaralandı.

Yolları kontrol etmek amacıyla 120 jandarma eri çalışırken, 3 helikopter, 11 Canadair uçağı, ve 2 Dash yangın uçağı olmak üzere toplamda 400 yangın söndürme seferi düzenlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Var bölgesinde düzenlenen Bormes-les-Mimosas kentinin kurtuluşunun anma törenine katıldı ve "Yangın bize topraklarımızın, günlük yaşamımızı oluşturan pastoral yerlerin, manzaralarımızın kırılganlığını ve tutuştuklarında cehennem olabileceğini anımsatıyor.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)