Fransa'da cinsel istismar suçlusu rahip hakkında soruşturma

Fransa'da 2 çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine bir rahip hakkında soruşturma başlatıldı.

DÜNYA 26.10.2021, 07:58
Fransa'da cinsel istismar suçlusu rahip hakkında soruşturma

Reims Savcısı Matthieu Bourrette tarafından yapılan açıklamada, çocukluk yaşlarındaki iki kişinin, 1990’ların sonunda aynı rahip tarafından cinsel saldırıya uğradığı gerekçesiyle elektronik posta yoluyla 21 Ekim'de şikayette bulunduğu bildirildi.

Rahip ile ilgili cinsel istismar soruşturması

Bu kişilerden birinin 1996-1999 arasında pek çok kez cinsel saldırıya uğradığını bildirdiğini belirten Bourrette, bu kişilerin, ifadelerinin alınmasını talep ettiğini ifade etti. Bunun üzerine Bourrette, rahip ile ilgili "çocuklara cinsel saldırıda bulunması sebebiyle" soruşturma açıldığını bildirdi.

1950’den beri 216 bin çocuk cinsel istismara uğradı

5 Ekim’de Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu tarafından yayımlanan raporda, 1950'den bu yana kiliselerde 216 bin çocuğun cinsel istismara uğradığı açıklanmıştı. Katolik Kilisesinin kurumları ve özel okullarında çalışanlar tarafından gerçekleştirilen cinsel istismar olayları eklendiğinde bu rakamın 330 bine ulaştığı belirtilen raporda, cinsel istismarın kiliselerde "sistematik bir olgu" olduğuna dikkat çekilmişti.

CIASE Başkanı Jean-Marc Sauve, cinsel istismar olaylarına karşı Katolik Kilisesinin gerekli önlemleri almadığını belirterek kurumu, sorumluluk almaya davet etmişti.

Yorumlar (0)