Fransa Cumhurbaşkanı’na yumurtalı saldırı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un programında bugün Lyon kentinde bir fuar ziyareti vardı. Son derece kalabalık olan fuarda dolaşırken bir anda yumurtalı saldırıya uğrayan Cumhurbaşkanı saldırganla daha sonra konuşacağını söyledi.

DÜNYA 27.09.2021, 17:58 28.09.2021, 07:02
Fransa Cumhurbaşkanı’na yumurtalı saldırı

Lyon’da gerçekleşen otel ve restoran sektörünün önde gelen firmalarına yönelik uluslararası çapta bir organizasyon olan fuara giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bugün yumurtalı bir saldırı gerçekleştirildi. Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde Macron'a etrafında onlarca korumalar ve fuar katılımcıları varken arka taraflardan bir yumurta atıldı.

Yumurta saldırısını gerçekleştiren kişinin eylemini gerçekleştirirken ‘Yaşasın devrim’ şeklinde bağırdığı duyuldu. Şüpheli Macron’un korumaları tarafından hemen gözaltına alındı.

Saldırı sonrası kısa bir açıklama yapan Macron, "Bana söylemek istediği bir şey varsa gelebilir. Onu daha sonra görmeye gideceğim" ifadelerini kullandı.

Bu saldırı ilk değil

Macron, 8 Haziran tarihinde de  Tain-l'Hermitage kentinde bir ziyaret esnasında kendisini bekleyen kalabalığın arasındayken bir kişi aniden Macron’u tokatlamıştı.

Ayrıca Emmanuel Macron'un 1 Mart 2017 tarihinde henüz cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde de Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda yine yumurtalı saldırıya uğramıştı. 

Yorumlar (0)