Fransa, Bilim Konseyi'nin çıkışını konuşuyor: 17 milyon insan ölebilir!

Fransa Bilim Konseyi, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ölüm tehlikesi altında olan kişi sayısının 17 milyon olduğunu bildirdi. Konsey, risk grubundaki vatandaşlar için sokağa çıkma yasağının getirilmesini istedi. 

DÜNYA 09.04.2020, 10:06
Fransa, Bilim Konseyi'nin çıkışını konuşuyor: 17 milyon insan ölebilir!

Fransa Bilim Konseyi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine ilişkin gerçekleştirilen araştırmaların sonucunu duyurdu. Ülkede, koronavirüs sebebiyle ölüm tehlikesi altında olan kişi sayısının 17 milyon olduğu bildirildi.

Konsey, yaş ve hastalık gibi faktörleri değerlendirerek ülke nüfusunun dörtte birinin ölümcül risk altında olduğuna dikkat çekerek, risk grubundaki vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmesini istedi. 

Ülkede 67 milyonluk nüfusun 17 milyonunun koronavirüs sebebiyle ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Konsey, ileri yaş ve hastalıkların ölüm riskini arttırdığını ifade etti.

Öte yandan, tehlikeyi arttıran hastalıklar arasında diyabet, hipertansiyon ve viral hassasiyetin yanında sigara tüketimi ve obezitenin de ölüm riskini arttıran faktörler olduğu bildirildi. 

Konsey, tehlikeli ve hassas duruma sahip vatandaşlar için katı ve kesin sokağa çıkma yasağının önem arz ettiğini kaydetti.

Fransa’da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 10 bin 869 kişi yaşamını yitirirken, tespit edilen vaka sayısı ise 112 bin 950 olarak duyuruldu.

Yorumlar (0)