Filistinlilerden "Yüzyılın Anlaşması"na karşı protesto!

Filistinliler, ABD Başkanı Trump'ın "barış planı"nı protesto etmek için eylemler düzenledi.

DÜNYA 07.02.2020, 18:27
Filistinlilerden "Yüzyılın Anlaşması"na karşı protesto!

Filistinliler, Cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı "barış planı"nı protesto etmek için Batı Şeria'da protesto düzenledi.

Eriha kentinin girişi ve Kalkilya kentinin Azzun ve Kefr Kaddum bölgeelrinde protesto düzenleyen Filistinlileri İsrail polisi göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra gerçek mermi de kullanarak dağıtmaya çalıştı. Filistinliler ise İsrail polisine taş atarak karşılık verdi.

Filistinli sağlık ekipleri, Azzun'da bir Filistinlinin omzunu vuran gerçek mermi yüzünden yaralandığını açıkladı. Yaralıya önce bölgedeki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildiği, daha sonra civardaki bir hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Kefr Kaddum'da 3 Fİlistinli, İsrail polisinin kullandığı plastik mermi yüzünden yaralanırken göz yaşartıcı gaz bombası ise birçok Filistinliyi etkiledi. İsrail güvenlik güçleri, Eriha girişinde düzenlenen protestoda 2, Kefr Kaddum'da ise 1 Filistinlinin gözaltına alındığını duyurdu.

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında "Yüzyılın Anlaşması" diye nitelediği Orta Doğu "barış planı"nı dünyaya duyurmuştu. Tek taraflı bir şekilde açıklanan anlaşma, ağır bir şekilde İsrail lehine maddeler içeriyor.

Yorumlar (0)