Filistin: Çok üzgünüz!

BAE ile ilişkilerini artık gizleme gereği duymayan bilakis tüm dünyada görünür olmasını isteyen İsrail'in "Filistin ablukasını yıktık" diyerek dünyanın gözüne sokması Filistin'de derin üzüntüye yol açtı.

DÜNYA 31.08.2020, 13:48 31.08.2020, 15:58
Filistin: Çok üzgünüz!

İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait "Kiryat Gat" adlı uçağın BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) inmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde yer alan Başbakanlık Ofisi'nde düzenlediği Bakanlar Kurulu toplantısında hayli üzgündü.

BAE, Arap tutumunu ihlal etti!

İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait "Kiryat Gat" adlı uçağın bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) inmesinden ötürü derin üzüntü duyduğunu ifade eden Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, bugün yaşanan bu gelişmenin, Arap-İsrail çekişmesine dair Arap tutumunun açık biçimde ihlal edilmesi anlamına geldiğini bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail'in normalleşmede mutabık kaldığının açıklandığı ilk gün çok sert tepki gösteren Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmeyen Arap tutumlarını da takdir ettiklerini dile getirdi.

BAE'ye uçan İsrail uçağı

Amerikalı ve İsrailli yetkililerden oluşan bir heyet, İsrail ve BAE arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde temaslarda bulunmak için bugün El Al'a ait "Kiryat Gat" isimli uçakla Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor.

Tel Aviv-Abu Dabi hattında ilk ticari uçuşunu yapacak El Al'ın "Kiryat Gat" isimli uçağında ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien ve İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat ile ABD'li ve İsrailli yetkililer bulunuyor.

İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait "Kiryat Gat" isimli uçağın kaptan pilotu, kalkış öncesi bir anons yapmış ve Suudi Arabistan hava sahasını kullanacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)