Fidan’ın uyarısı dünya basınında manşet oldu: Türkiye dediğini yaptı, PKK'nın karargahı vuruldu!

Türkiye'nin Ankara'daki hain saldırısına yanıtı sert oldu. Yurtiçinde farklı birçok noktaya düzenlenen başarılı operasyonların ardından Irak'ın kuzeyindeki terör hedefleri de tek tek vuruldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın uyarısı ise dünya gündeminde manşet oldu. AP, Fidan’ın uyarısının ardından Irak'taki terör hedeflerine misilleme yapıldığını yazarken, Alman Zeit vurulan hedefler arasında PKK örgütünün karargahının da olduğunu yazdı. Londra merkezli Middle East Eye'dan ise dikkat çeken bir yorum geldi.

DÜNYA 05.10.2023, 13:02 05.10.2023, 13:32
Fidan’ın uyarısı dünya basınında manşet oldu: Türkiye dediğini yaptı, PKK'nın karargahı vuruldu!

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile birlikte ortak düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, PKK/YPG'nin kontrolündeki bütün tesislerin meşru birer hedef olduğunu tüm dünyaya duyurdu ve ‘‘Üçüncü tarafların PKK/YPG’li şahıslardan ve tesislerden uzak durmasını öneriyorum’’ dedi.

Fidan'ın bu sözlerinin ardından çok geçmeden Türkiye, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini vurdu.

AP: Türkiye misilleme yapacağını duyurmuştu

Uluslararası haber ajansı AP yaşanan bu son gelişmeyi ‘‘Türkiye, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıya misilleme yapılacağı uyarısında bulunduktan sonra Irak'taki Kürt militanları bir kez daha vurdu’’ başlığı ile servis etti.

Haberde Ankara'da geçekleştirilen bombalı terör saldırısı sonrasında yurtiçindeki birçok farklı noktaya da operasyonlar düzenlendiği bilgisine yer verildi.

Al Monitor: Fidan PKK tesislerini meşru hedef ilan etti

Washington merkezli haber sitesi Al Monitor ise 'Fidan, Irak ve Suriye’deki bütün PKK ve YPG tesislerini 'meşru hedef' olarak ilan etti' şeklinde manşet başlığı attı.

Zeit: PKK’nın karargahı bombalandı

Alman Zeit de 'Ankara'daki bombalı intihar saldırısının hemen ardından Türkiye, Irak'taki hava saldırılarını artırarak misliyle karşılık verdi. PKK'nın karargahı bombalandı' dedi.

Hindustan Times, Fidan’ın uyarısını paylaştı

Ankara’da bombalı saldırı girişimde bulunan teröristlerin Suriye'den geldiğinin açıklandığını yazan Hindustan Times, Bakan Fidan'ın ‘‘PKK ve YPG'nin kontrolündeki tüm tesislerden üçüncü şahısların uzak durmasını öneriyorum’’ uyarısını öne çıkardı.

Fidan’ın açıklamaları ABD merkezli Bloomberg’de

ABD merkezli Bloomberg’de yer alan haberde ise ‘‘Fidan, çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin pazar günü Ankara'da düzenlenen bombalı saldırı girişimin ardından Suriye'de ABD destekli Kürt militan grupların işletmiş olduğu enerji tesisleri ile diğer tesisleri hedef alabileceğini söyledi’’ şeklinde ifadelere yer verdi.

France 24: Türkiye Suriye’yi uyarıyor

France 24 ‘‘Türkiye Irak'a yönelik yeni saldırılar düzenliyor ve Suriye'yi uyarıyor’’ başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Fransız haber platformu operasyonlara ilişkin ‘‘Türkiye çarşamba günü itibari ile Irak'taki Kürt hedeflerine yönelik yeni saldırılar başlattı ve Pazar günü Ankara'ya bombalı saldırı düzenleyen militanların Suriye'den geldiğini tespit ettiklerini açıkladı ve ardından sınır ötesi hava saldırılarının yoğun olarak gerçekleşeceği konusunda uyardı’’ şeklinde ifadeler kullandı.

Alman DW: Türkiye’den PKK’ya yönelik yeni saldırılar

Alman DW ise ‘‘Türkiye, Irak'taki PKK hedeflerine yönelik yeni saldırılar başlattı’’ şeklinde başlık attığı haberinde ‘‘Bakan Fidan, Türk istihbaratının Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırının arkasındaki kişilerin Suriye'den geldiğini tespit ettiğini açıkladı’’ ifadelerine yer verdi.

Middle East Eye: Fidan, misillemeyi hızlandırma sözü verdi

‘‘Türkiye, PKK ile bağlantılı Irak ve Suriye'deki tüm grupların 'meşru hedef' olduğunu açıkladı’’ şeklinde başlık atan Londra merkezli Middle East Eye ise haberinde ‘‘Ankara'daki PKK saldırısının ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, misillemeyi hızlandırma sözü verdi’’ yorumunu yaptı.

Yunan basının gündeminde ise Akdeniz var!

Yunan basını ise Bakan Fidan'ın Doğu Akdeniz açıklamasını ön plana çıkardı. Kathimerini gazetesi habere ilişkin ‘‘Türk Dışişleri Bakanı Fidan, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan da bölgedeki enerji konusunda İsrail-Lübnan anlaşması modelinde ilişkin bir anlaşma yapılabileceğini savundu’’ ifadelerini kullandı.

Fidan'ın bölgedeki iş birliğinin her tarafın da yararına olacağını vurguladığını yazan Ethnos, Türkiye'nin ilk kez bu kadar net bir şekilde açıklama yaptığını ifade etti.

In.gr ise ‘‘Türkiye, Kıbrıs sorununa ilişkin bir çözüm bulunmadan Kıbrıs'taki kaynakların bölüşülmesini istiyor’’ şeklinde başlık attı.

Yorumlar (0)