FBI'dan "TikTok ve casusluk" uyarısı

TikTok platformuna yüklenen kişisel verilerin Çin hükümeti tarafından casusluk amaçlı kullanılabileceğini belirten FBI Direktörü Chris Wray, "ulusal güvenlik riski" endişesi taşıdıklarını vurguladı.

DÜNYA 02.12.2022, 23:39 04.12.2022, 11:18 Hakan Öksüz
FBI'dan "TikTok ve casusluk" uyarısı

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, gaziantep es cor t, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yakın takibe alındı. Kontrolü Çin hükümetinde bulunan TikTok platformu hakkında yorumda bulunan FBI Direktörü Chris Wray, "Ulusal güvenlik riski taşıyor." ifadesini kullandı.

"Özel bilgileri topluyorlar"

Michigan Üniversitesinde bir panele katılan FBI Direktörü Chris Wray, büronun TikTok hakkındaki duruşunun ne olduğuna ilişkin soruyu yanıtladı. Çin hükümetinin, TikTok'ta paylaşılan içerikleri kontrol ettiğini vurgulayan Wray, "Bu platform üzerinden insanlarla ilgili özel bilgileri topluyorlar. Dolayısıyla casusluk için kullanılması muhtemel." ifadelerini kullandı.

"Çin, bizimle ortak değerleri paylaşmıyor"

Çin hükümetinin, ABD ile ortak değerleri paylaşmadığını hatırlatan FBI Direktörü, "Çin, ABD'nin çıkarlarına zarar verecek faaliyetler yürütüyor. Böyle bir hükümet tarafından kontrol edilmesi nedeniyle TikTok ile ilgili endişelerimiz var. Bu platform üzerinden casusluk yapılması riski, azımsanmayacak düzeyde." dedi.

TikTok Operasyon Şefi: "Çin hükümetinin erişimi yok"

TikTok platformunun topladığı bilgilerin Çin hükümeti tarafından sakıncalı şekilde kullanılabileceğini belirten FBI, "kötü niyetli kullanım" uyarısında bulunmuştu. ABD Senatosunda bir oturuma katılan TikTok Operasyon Şefi Vanessa Pappas ise, "Çin hükümeti, uygulamada toplanan verilere erişemiyor." demişti.

Yorumlar (0)