Fabrikada büyük yangın! En az 43 ölü...

Hindistan'ın başkenti Delhi'de çıkan fabrika yangınında 43 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 08.12.2019, 09:35 23.12.2019, 09:34
Fabrikada büyük yangın! En az 43 ölü...

Hindistan'ın başkenti Delhi'de Pazar sabah erken saatlerde çıkan yangında 43 kişi hayatını kaybetti. 6 katlı çanta fabrikasında kurtarma çalışmaları düzenleyen ekipler, çalışanların fabrikada uyuduğu esnada yangının çıktığını belirtti ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Başbakan Modi açıklama yaptı


Hindistan Başbakanı Modi

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah, yangın için "kıymetli hayatların trajik kaybı" ifadelerini kullanırken Başbakan Narendra Modi yangının "dehşet verici" olduğunu ve yetkililerin yangın alanında yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını belirtti.

Şehrin en büyük ticaret bölgesinde

Delhi itfaiye ekipleri, yangınla ilgili ilk ihbarı yerel saatle 05.22'de aldıklarını açıkladı. Fabrikanın bulunduğu Sadar Pazar bölgesi, Delhi şehrinin en büyük ticaret bölgesi olarak biliniyor. Dar sokaklardan oluşan mahallede itfaiye ekipleri yangının çıktığı binaya güçlükle ulaşabildiklerini açıkladı.

Sebebi araştırılıyor

A fire engine is seen down an alleyway

Delhi İtfaiyesi Şefi Atul Garg, yerel saatle 09.30 itibarıyla 56 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Garg, hastaneye kaldırılan kişilerin bir kısmının duman yüzünden bayıldığını da ekledi. Yangının sebebi yetkililerce araştırılıyor.

Yorumlar (0)