Evlerden 1424 ceset toplandı

Ekvador'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının merkez üssü Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 ceset toplandı.

DÜNYA 16.04.2020, 07:11
Evlerden 1424 ceset toplandı

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, Ekvador'da Coid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının "merkez üssü" olarak nitelenen ve geçen ay halkın ölen yakınlarını sokağa bıraktığı Guayaquil'de ev ve hastanelerden 1424 cesedin toplandığını belirtti.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, Ekvador'da sürdürülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadeleye ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, ülkesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) görülmesinden kısa bir süre önce alınan tedbirleri anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

"Salgına hazırlıksız yakalandığımıza dair yorumlar görüyorum. Elbette hazırlıklı değildik, kimse değildi. Soruyorum sen hazırlıklı mıydın? Ailen, şirketin veya herhangi bir ülke hazırlıklı mıydı?"

Guayaquil'de cesetlerin toplanması için kurulan Ortak Görev Gücünün faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, "Ortak Görev Gücü, Guayaquil'de şu ana kadar ev ve hastanelerden 1424 ceset topladı ve hepsi uygun bir şekilde defnediliyor." dedi.

Ekvador'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının "merkez üssü" olarak değerlendirilen Guayaquil'de mart ayının sonunda hastanelerin morglarının dolması ve cenaze hizmeti verilememesi sebebiyle halkın yakınlarını sokağa bıraktığı ve sokakta yaktığı görülmüştü.

Ordunun da yardımıyla şehirdeki cesetlerin toplanması için kurulan Ortak Görev Gücü Lideri Wated, toplanan cesetlerin ölüm sebebinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) olup olmadığının bilinmediğini ifade etmişti.

Nüfusu 17 milyonu aşan Ekvador'da resmi verilere göre şu ana kadar 388 kişinin hayatına mal olan Covid-19, 7858 kişide saptandı.

Yorumlar (0)