Koca'dan sonra Bilim Kurulu'nun da başı dertte!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ve Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadelede öneri ve tavsiye kararları alan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun üyeleri, son dönemde sosyal medyada kendi adlarına açılan sahte hesaplardan dolayı sıkıntı yaşıyor.

GÜNDEM 16.04.2020, 07:36
Koca'dan sonra Bilim Kurulu'nun da başı dertte!

Sahte hesaplardan zaman zaman halkı korku ve paniğe sevk edecek hatta yanlış yönlendirecek paylaşımlar yapılması, salgın konusunda halkı bilgilendirmek için ekranlara çıkarak yoğun çaba sarf eden Bilim Kurulu üyelerini de sıkıntıya soktu.

Adına sahte hesap açılanlardan Bilim Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Bilim Kurul Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını öncesinde sosyal medyayı çok fazla kullanan birisi olmadığını ifade etti.

Fahrettin Koca adına açılan sahte hesaplar

Bu süreçte bir arkadaşının aramasıyla adına sahte hesap açıldığını öğrendiğini ifade eden Prof. Dr. Ateş Kara, şunları söyledi:

“Baktım Twitter’da bir hesap ve o hesabın da 10 binin üzerinde takipçisi var. Bir iki yorum farklı anlaşılabilirdi, onlar çok doğru değildi. O bakımdan açıkçası ben rahatsız oldum, yani ismimin o şekilde kullanılması çok hoşuma gitmedi. Sosyal medya hesaplarının böyle kullanılmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum.”

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eraslan, Bilim Kurulu üyelerinin bazılarının çok sayıda sahte hesabı olduğunu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aynı şekilde 14 kadar sahte hesabını tespit ettiklerini söyledi.

Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Eraslan, sahte hesap açmanın yanı sıra bu hesaptan yapılan paylaşımları tekrar dolaşıma sokanların da suç işlediğini belirterek, “TCK’nın 135 ve 136’ncı maddesinde ‘kişisel verileri kaydetme’ suçu var, burada, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis var” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)