Esed'in saldırıları çocukları bu hale getirdi!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen alçak saldırılardan birinde çocukların yaşadığı panik ve korkuya dair bir fotoğraf ortaya çıktı. 

DÜNYA 05.11.2020, 10:25 05.11.2020, 16:15
Esed'in saldırıları çocukları bu hale getirdi!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ile İran tarafından destek verilen terörist gruplar, sivillere yönelik alçak saldırılarına devam ediyor.

Rusya ve Türkiye arasında Mart ayında sağlanan ateşkese riayet etmeyen rejim güçleri, İdlib şehir merkezi ile çevrede bulunan diğer ilçeleri havan, roket ve toplarla hedef alıyor. Söz konusu güçler, karadan karaya atış gerçekleştirilen silahlar ile acımasız bir şekilde sivillere saldırıyor. 

Suriye'de rejim güçlerinin düzenlediği hain saldırıda son olarak 8 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi ise yaralandı. Konuya ilişkin açıklama İdlib Sivil Savunma kaynaklarından geldi.

Beyaz Baretliler tarafından yapılan açıklamaya göre, yaşamını yitiren sivillerden 5'inin Eriha ilçesinde, 2'sinin Keferye köyünde, birinin ise İdlib şehir merkezinde bulunduğu öğrenildi. 

Yaralanan sivillerin hastaneye götürülerek tedavi altına alındığı belirtildi. Rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıların sürmesi sebebiyle hayatını kaybeden sivil sayısının artmasından kaygı duyuluyor. 

Rejim güçlerinin düzenlediği saldırıdan sonra yerle bir olan binalarda arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi. Söz konusu saldırı esnasında okulda bulunan öğrencilerin yaşadığı panik ve korkuya dair bir fotoğraf ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)