Esad rejiminden Putin’e destek: Putin, tarihi düzeltiyor!

Esad rejimi tarafından Rusya’nın başlatmış olduğu savaşa destek geldi. Yapılmış olan değerlendirmesinde Esad, Putin’in askeri harekatını “tarihin düzeltilmesi” olarak yorumladı.

DÜNYA 25.02.2022, 18:40 25.02.2022, 18:47
Esad rejiminden Putin’e destek: Putin, tarihi düzeltiyor!

Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Esad rejimi, Ukrayna’ya yönelik başlatılmış olan savaşı desteklediğini kaydetti.
Esad, Orta Doğu’daki durumun da ciddi düzeyde bozulmasına sebep olduğunu belirttiği NATO’nun istikrarı bozucu yöndeki politikasını kınadı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada, “Bugün Esad, yaşananlar tarihin düzeltilmesi ve Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında küresel düzen dengesinin tekrar düzeltilmesi olduğunu ifade etti.” dedi.

“Rusya hümanizmin ilkelerini koruyor”

Esad, açıklamasının devamında, “Rusya yalnızca bugün kendisini değil, bütün dünyayı ve bununla beraber hümanizm ve adalet ilkelerini koruyor. Rusya, devletlere büyüklük kazandıran şeyin sadece askeri güç değil, bununla birlikte, ahlaki, esaslara, insan haklarına saygı olduğuna ilişkin bütün dünyaya ders verecek.” şeklinde konuştu.

“Moskova’nın tutumunun doğru olduğunu düşünüyoruz”

Rusya’nın tüm dünya için küresel tehdit olan ve küresel istikrarı bozmaya dair sorumsuz politikanın Batılı ülkelerce uygulanması için bir araca dönüşen NATO’nun genişlemesine karşı koyma hakkı olduğunu kaydeden Esad, Moskova’nın tutumunun doğruluğuna inandıklarından Rusya’yı desteklediklerinin altını çizdi.

Esad’a teşekkürlerini sundu

Putin, ilkesel duruşu sebebiyle Esad’a teşekkür ederken, Rusya’nın uygulanan ve alınan kararlar dahilinde meydana gelen gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini mevkidaşıyla paylaştı.

Bununla birlikte liderler, Suriye’de çözüm konusunu da istişarede bulundu.

Putin ve Esad, Rusya-Suriye ilişkilerine ilişkin bir dizi konuyu da ele alırken, iki ülke arasındaki temasların farklı düzeylerde sürdürülmesi yönünde karar aldı.

Yorumlar (0)