Erdoğan kaşınma dedi, Miçotakis'i kaşıntı tuttu!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin batısındaki kıta sahanlığını 12 mile çıkaracaklarını ifade etti. 

DÜNYA 26.08.2020, 16:33 26.08.2020, 16:58
Erdoğan kaşınma dedi, Miçotakis'i kaşıntı tuttu!

Türkiye, diğer ülkelerden gelen tehdit niteliğindeki açıklamalarına rağmen Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Doğu Akdeniz'e donanmasını yollayan Türkiye'nin bu hamlesi, özellikle Yunanistan'da rahatsızlık uyandırdı. 

Yunanistan, görünürde Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerginliğin azaltılması için diyalog çağrısı yapsa da istikrarı ve güvenliği bozacak adımlar atmayı sürdürüyor.

Doğu Akdeniz'de bugün Yunanistan, İtalya, Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tatbikat gerçekleştirmeye başladı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de provokasyonlarına devam etti. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkesinin batısındaki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak üzere kanun tasarısı oluşturduklarını, söz konusu tasarının kısa süre içerisinde meclise sunulacağını bildirdi. 

Miçotakis, İyon Denizi'nde bulunan adalardan Mora Yarımadası'nın sonuna kadar olan alan üzerinde egemenlik hakkına sahip olduklarını ileri sürdü.

Yunanistan'ın hem sahada hem de müzakerelerde çok güçlü olduğunu savunan Miçotakis, kıta sahanlığını genişletme hakkını ilerleyen dönemde diğer deniz alanları için de kullanabileceğini öne sürdü.

Miçotakis, Mısır ile Doğu Akdeniz ve İtalya ile İyon Denizi için imzalanan MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmalarının "siyasi bir önem taşıdığını" belirtti. 

Söz konusu anlaşmalar için bugün parlamentoda gerçekleştirilmesi beklenen oylama, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde yarına ertelenmişti. 

Yorumlar (0)