Endonezyalı yolcuların parçalarına ulaşıldı!

Endonezya’da kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra denize çakılan SJ182 sefer sayılı 12 mürettebat ve 50 yolcusu bulunan uçağa ait yeni kalıntılarla ceset parçaları bulundu.

DÜNYA 10.01.2021, 14:30 11.01.2021, 12:11
Endonezyalı yolcuların parçalarına ulaşıldı!

Endonezya uçağının düştüğü bölgede süren arama ve kurtarma çalışmalarında bulunan uçak ve insan parçaları, Endonezya Donanmasına ait bir gemiyle başkent Cakarta'nın kuzeyinde bulunan Tanjung Priok Limanı’ndaki kriz merkezine getirildi.

Açıklama yapan BASARNAS (Ulusal Arama Kurtarma Ajansı) Koordinatörü Rasman, limanda oluşturulan kriz merkezine 8 torba getirildiğini, bunlardan 3’ünün uçak kalıntısı olduğunu, diğer 5 torbada ise ceset parçalarının bulunduğunu bildirdi.

Kimlik tespiti için ceset parçaları üzerinde ayrıntılı inceleme yapmak için Kramatjati Polis Hastanesine getirildiği bilgisini veren Ramsan, uçak kalıntılarının da KNKT (Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi) yetkililerine verildiğini söyledi.

Rasman, koordinatları belirlenen bölgelerin dışında ayrıca şüpheli bölgelerde de geniş çaplı aramaların sürdüğünü kaydetti.

Uçağın düşme nedenine dair hâlâ resmî bir açıklama bulunmuyor.

Şu ana kadar ki gelişmeler!

Dün basın toplantısı düzenleyen Endonezya Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, SJ182 sefer sayısına sahip yolcu uçağı ile kalkıştan 5 dakika sonra iletişimin koptuğu ve 12 mürettebat ile 50 yolcu olan uçağın Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın kuzey açıklarında bulunan Laki ve Lancang Adası arasında bir noktaya çakıldığını bildirmişti.

Endonezya Donanması ise uçağın enkazının Cakarta sahilinin kuzeyinde yer alan Thousand Adaları açıklarında en az 4 ayrı alana dağıldığını kaydetmişti.

Yolcu uçağına ait kara kutudan sinyal alındığını ve yerinin saptandığını açıklayan yetkililer, kara kutuya, uçağın enkazına ve cesetlere ulaşma çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.

Yorumlar (0)