Endonezya'da korku dolu anlar: Halka "evde durmayın" çağrısı yapıldı

Dünyanın en aktif fay hatlarının bulunduğu bölgede yer alan Endonezya'da 5,6 büyüklüğünde deprem medyada geldi. Batı Cava eyaletinde yaşanan deprem nedeniyle en az 56 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı. Halka çağrı yapan yetkililer, "Evlerde durmayın." uyarısında bulundu.

DÜNYA 21.11.2022, 14:31 21.11.2022, 16:27 Hakan Öksüz
Endonezya'da korku dolu anlar: Halka "evde durmayın" çağrısı yapıldı

Endonezya'nın batısında yer alan Cava eyaleti, meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), depremin merkez üssünün Cianjur bölgesi olduğunu kaydetti. İlk belirlemelere göre ölü sayısının 20 olduğu duyuruldu. Arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeden ölü sayısına dair yeni haberler geldi.

En az 700 yaralı var

Aktarılan bilgilere göre Cava eyaletinde meydana gelen deprem nedeniyle 56'dan fazla kişi yaşamını yitirdi, en az 700 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi. Birkaç saniye boyunca süren deprem sonrası herhangi bir tsunami uyarısı gelmedi.

Yetkililer uyardı: "Evlerde duymayın"

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 10 kilometre derinlikte yaşanan depremin büyüklüğünü 5,6 olarak duyurdu. En az 56 kişinin ölümüne yol açan depremin merkez üssünün, Ciranjang kentinin 18 kilometre güneybatısında yer aldığı kaydedildi. Başkent Cakarta'nın merkezinde de hissedilen depremle ilgili uyarılarda bulunan yetkililer, "evlerden çıkılması ve boş alanlarda durulması" gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)