Efekt değil duman, Yeni Zelanda tupturuncu!

Avustralya'da uzun zamandır devam eden orman yangınları sebebiyle Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde gökyüzü turuncuya döndü.

DÜNYA 05.01.2020, 13:11 13.01.2020, 10:08
Efekt değil duman, Yeni Zelanda tupturuncu!

Avustralya'da etkisini sürdüren ve uzunca bir süredir kontrol altına alınamayan şiddetli orman yangınlarının açığa çıkardığı duman, komşu ülke Yeni Zelanda'da kendini gösterdi.

Yeni Zelanda'nın kuzey adasındaki Auckland kentinde gökyüzü turuncu olarak görüntülendi.

Orman yangınlarının yoğun olarak gerçekleştiği Avustralya'nın güneyinden yaklaşık 2 bin kilometre civarında uzaklıktaki Yeni Zelanda'nın Auckland kenti, aylarca süren orman yangınlarının uzun süre etkisi altında kalmıştı.

Auckland polisi de konuya dair meraklanan ya da tedirgin olan vatandaşların acil yardım hattını gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyardı. Öte yandan dumandan etkilenen birçok kent sakini bu kadar uzakta olmalarına rağmen dumandan etkilenmelerinin oldukça şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Eylül ayından beri devam eden ve kontrol altına alınamayan Avustralya'daki orman yangınları nedeniyle 24 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin civarında ev kullanılamaz hâle geldi, binlerce hayvan da telef oldu.

Ülkede 5.25 milyon hektardan fazla alanın yanıp kül olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)