Dünyanın en eğlenceli koalisyonu!

Komedyen, şarkıcıyla koalisyon kuracak. Komedyen cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ‘Okean Elzy’ rock grubunun solisti Svyatoslav Vakarçuk ile görüşmek istiyor.

DÜNYA 22.07.2019, 09:56
Dünyanın en eğlenceli koalisyonu!

Ukrayna'da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde komedyen cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurduğu Halkın Hizmetkârı Partisi açık ara farkla birinci oldu.

Nisan'da cumhurbaşkanı seçilerek şok etkisi yaratan ünlü komedyen Volodimir Zelenskiy, sonuçların netleşmeye başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada, ‘Okean Elzy’ adlı rock topluluğunun solisti Svyatoslav Vakarçuk ile koalisyon görüşmelerine başlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Seçimin gayriresmi sonuçlarına göre; Volodimir Zelenskiy’nin partisi yüzde 42.1 oy oranıyla birinci, Rus yanlısı Muhalefet Platformu – Yaşam İçin Partisi ise yüzde 12.7 ile ikinci sırada bulunuyor.

Nisan ayında radikal reform ve yolsuzlukla mücadele vaatleriyle cumhurbaşkanı seçilen ancak istediği bakanları göreve getiremeyen Volodimir Zelenskiy, Muhalefet Platformu ile koalisyon hükümeti ihtimalini iptal etti.

Volodimir Zelenskiy, yüzde 6,4 oy alan Ses Partisi lideri Svyatoslav Vakarçuk’a koalisyon görüşmeleri için davette bulunarak, “Bu benim seçim öncesi bile önceliğimdi.” ifadelerini kullandı.

Volodimir Zelenskiy, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı, başbakan ve parlamento Ukrayna için hayatı mutlu kılmak adına birlikte çalışmak zorunda” şeklinde konuşurken, kritik meseleleri peş peşe "yatırım, demokrasi ve güvenlik" şeklinde sıraladı.

Seçim barajı olan yüzde 5'i aşması beklenen diğer partiler ise şöyle:
Yüzde 8.7 oy alan eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi ve yüzde 8.2 oy alan eski Başbakan Yulya Timoşenko’nun Vatan Partisi.

Yorumlar (0)